Timo Bult Timo Bult
20/02/2021 16:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2021 16:18

Bitcoin (BTC) naar $1 miljoen tot $10 miljoen? Binance exchange CEO denk dat het kan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) naar $1 miljoen tot $10 miljoen Binance exchange CEO denk dat het kan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De CEO van een van ’s werelds grootste en populairste cryptocurrency exchanges heeft tijdens een interview met Bloomberg een wilde prijsvoorspelling gedaan. De CEO, Changpeng Zhao (CZ), baseert zijn voorspelling op het feit dat er eigenlijk nog niet heel veel bedrijven de markt hebben betreden.

“Op dit moment denk ik dat slechts 11 bedrijven hebben aangekondigd dat ze een deel, zoals gewoonlijk minder dan 1% van hun bedrijfskas, aan Bitcoin besteden. En we denken dat dit waarschijnlijk de oorzaak is van de aanvankelijke prijsstijging. Ik denk dat Michael Saylor van Microstrategy ermee is begonnen.”

Aldus CZ, en gaat verder: “Maar er zijn 650.000 bedrijven in de wereld, zoals relatief gevestigde bedrijven in de wereld. En hun schatkist is enorm.” En als die bedrijven 1% van hun schatkisten in bitcoin stoppen?

“Als ze allemaal maar 1% aan Bitcoin zouden toewijzen, zullen we, ik weet het niet, 1000x meer groei in Bitcoin-prijs zien. En als ze meer dan 1% toewijzen, wordt dat nog groter. Dus ik denk dat mensen niet helemaal de omvang begrijpen van de golf die ons gaat treffen.”

Dit zou volgens de CEO een prijsstijging van 1.900% tot 19.000% vanaf het huidige prijsniveau kunnen veroorzaken. “Met prijsvoorspellingen is het echt heel moeilijk. Ik denk dat het, ik weet het niet, $1 miljoen, $10 miljoen kan gaan. Het is moeilijk te zeggen.”
Bitcoin prijsvoorspellingen zijn lastig te maken aangezien niemand uiteindelijk weet hoeveel bedrijven in zullen stappen, met hoeveel en voor hoelang. Bitcoin heeft ons de afgelopen jaren echter al meerdere keren zeer verrast. Uiteraard moet men de uitspraken van CZ niet als garantie voor prijsstijgingen zien.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie