Timo Bult Timo Bult
27/08/2021 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/08/2021 11:04

Bitcoin (BTC) naar $100.000? PlanB herhaalt verwachting terwijl analisten verdere correctie verwachten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) naar $100.000 PlanB herhaalt verwachting terwijl analisten verdere correctie verwachten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) en altcoin koersen tonen op dit moment een wat rustiger beeld. Een aantal analisten is echter nog niet overtuigd van een herstel. Hier en daar zijn er namelijk toch nog wat bearish signalen. In dit artikel vindt je een aantal interessante tweets van bekende analisten!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

“Bearish engulfing candle” op bitcoin grafiek

Te beginnen met een tweet van Nebraskan Gooner. Hij ziet een bearish engulfing candle op de dagelijkse grafiek. Zo’n rode candle kan worden herkend aan het feit dat het de voorgaande groene candle volledig overschaduwt. Hier vind je een voorbeeld van zo’n patroon.

Zoals de naam al doet vermoeden is het een bearish signaal. Het laat zien dat de bears het heft in handen hebben en dat zij de prijs verder naar beneden hebben weten te drukken dan de bulls een dag eerder de prijs omhoog konden drukken. Zit er nog een verdere correctie naar beneden in het verschiet? De Nederlandse analist Michaël van de Poppe denkt in ieder geval van wel:

Advertentie

Ook wat positief bitcoin nieuws

Voor de langere termijn zijn er alsnog wat positieve berichten te vinden. Will Clemente, een on-chain analist, merkt op dat de pieken van oude bitcoins die worden uitgegeven weer is afgevlakt. Gedurende de eerdere piek werd 18,74% van bitcoins ouder dan zes maanden uitgegeven, een teken dat lange termijn investeerders hun BTC verkochten. Dat is nu afgezwakt tot 3,4%.

En dan nemen we nog even een kijkje bij PlanB, de Nederlandse analist achter het bitcoin stock-to-flow (S2F) model. Hij tweette vanochtend nog maar eens zijn verwachting dat bitcoin tegen aankomende kerst op $100.000 staat. Hij stelt hierbij dat volgende maand van cruciaal belang zal zijn aangezien bitcoin dan toch echt koers moet gaan zetten richting deze astronomische prijszone.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie