Rico Engelbarts
01/05/2020 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/05/2020 14:55

Bitcoin (BTC) naar $17.000? Fundstrat denkt dat het mogelijk is na doorbraak 200-dagen MA

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) naar $17.000? Fundstrat denkt dat het mogelijk na doorbraak 200-dagen MA

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Afgelopen donderdag schreef een onderzoeker van Fundstrat dat bitcoin (BTC) een belangrijk moving average (MA) heeft overschreden. Het was de 200-dagen MA waar bitcoin weer voor het eerst in lange tijd bovenuit kwam. Volgens de onderzoekers steeg bitcoin in de afgelopen 10 jaar gemiddeld met 193 procent in waarde nadat het de 200-dagen MA doorbreekt.
De 200-dagen MA is altijd een extreem cruciaal punt gebleken. Aan de hand van deze indicator wordt vaak de trend bepaald in welke richting bitcoin zich gaat bewegen. Zolang de prijs zich boven dit gemiddelde bevindt, blijft een uptrend waarschijnlijk intact. Volgens onderzoekers van Fundstrat moeten we wel in het achterhoofd houden dat een bullish technisch signaal niet direct betekent dat er een nieuwe rally aankomt. In januari leek de prijs de 200-dagen MA ook te overschrijden maar helaas zorgde de uitbraak van het coronavirus voor een flinke prijsdaling.
Vorig jaar lukte het ook net niet om dit belangrijke punt voorbij te gaan, volgens de onderzoekers van Fundstrat had dit te maken met het Libra Project van Facebook. Wethouders en politici waren zeer kritisch over het plan van Facebook waardoor er veel negativiteit ontstond. Volgens Fundstrat zou het beter voor cryptocurrency zijn als er niet zulke strenge maatregelen werden genomen.
Volgens mede oprichter van Fundstrat, Tom Lee is bitcoin alsnog in staat om de $40.000 te bereiken in 2020. En dat is opmerkelijk aangezien het coronavirus flink wat prijsactie omlaag teweeg gebracht heeft. Echter blijft Lee positief en is hij ervan overtuigd dat de economie weer een flinke beweging omhoog gaat maken na de wereldwijde pandemie, volgens hem gaan ook alle aandelen een flinke stijging doormaken zodra de economie weer op gang komt.
Bitcoin heeft een mooie move gemaakt, en dat in moeilijke tijden! Hoe kijkt onze analist Michiel nu naar de situatie? Lees het in zijn net verschenen technische analyse.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie