Kevin Schijven Kevin Schijven
28/03/2020 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2020 18:00

Bitcoin (BTC) naar nieuwe all-time high dit jaar? Dit onderzoek onder traders zegt van wel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) naar nieuwe all-time high dit jaar? Dit onderzoek onder traders zegt van wel

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Uit een enquête gehouden door cryptocurrency exchange Kraken blijkt dat de meeste traders verwachten dat de koers van bitcoin (BTC) voor 2021 zal uitbreken naar een recordhoogte.
De enquête werd gehouden onder 400 “VIP” cryptocurrency-handelaren op Kraken. 41% van de respondenten omschrijft zichzelf als investeerders, 40% als handelaar, 15% als instelling en 4% als cryptocurrency exchange, miner of betalingsverwerker. 84% van de ondervraagden heeft minder dan $10 miljoen in beheer, terwijl 11% tussen de $10 miljoen en $50 miljoen bezit. De overige 6% heeft meer dan $50 miljoen. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

En de koers van ethereum (ETH)?

Het resultaat van de enquête geeft aan dat de gemiddelde verwachting voor 2020 rond de $22.866 ligt. De respondenten verwachten echter niet dat de koers van ethereum (ETH) naar nieuwe all-time highs (ATH’s) zal stijgen, met een gemiddeld verwachte prijs van $810.
Gekeken naar de hele cryptocurrency-markt zijn de ondervraagden optimistisch. Zo geeft 44% aan dat de markt bullish is en 22% dat de markt bearish is. De overgebleven 34% zegt het niet zeker te weten.
Respondenten werden ook gevraagd naar wat in de komende 12 jaar voor de grootste groei van de markt gaat zorgen. 19% gaf aan dat de markt zal groeien door adoptie, 15% verwacht een hoop van de Bitcoin halving, 11% denkt dat de markt zal aantrekken door politieke conflicten, nog eens 11% denkt dat fear of missing out (FOMO) de voornaamste oorzaak zal zijn en 9% ziet een economische crisis voor groei zorgen.

Advertentie

Altcoin seizoen

54% van de ondervraagden geeft aan een zogeheten altcoin season te verwachten, hiermee doelend op een periode waarin de koers van altcoins hard stijgt. Hierbij werd aangegeven dat het meest wordt verwacht van de koers van ethereum (ETH), ripple (XRP), litecoin (LTC), monero (XMR) en tezos (XTZ).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Technische of fundamentele factoren

Opvallend is dat fundamentele analyse en technische analyse ongeveer even populair lijken. Zo geeft 26% van de ondervraagden aan overwegend technische analyse te gebruiken en geeft 24% aan hier juist fundamentele factoren voor te bekijken. De overige 23% geeft aan naar het algemene marktsentiment te kijken.
De kans dat de huidige “saaiheid” van de koers van bitcoin binnenkort over zal zijn lijkt Michiel, onze analist, groot. Welke kant de koers op gaat breken is momenteel nog relatief onduidelijk al lijken de bears de beste kaarten in handen te hebben. Benieuwd naar hoe Michiel de markt nu ziet? Lees dan verder in zijn net verschenen analyse!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie