Timo Bult Timo Bult
14/05/2019 14:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2019 14:52

Bitcoin (BTC) nadert een belangrijke horde na ruim $844 in waarde te zijn toegenomen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) nadert een belangrijke horde na ruim $844 in waarde te zijn toegenomen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) met $844 in waarde toegenomen. De huidige bullish trend lijkt daarmee de koers omhoog voort te zetten. Een belangrijk resistance prijsniveau zou er echter voor kunnen zorgen dat de koers een stapje terug gaat doen.
Niet alleen de waarde van bitcoin nam in de afgelopen 24 uur toe, ook het handelsvolume is ruim $6 miljard groter dan gisteren. Steeds meer traders kiezen ervoor om in bitcoin te investeren om zo mee te kunnen profiteren van deze rally. Op dit moment blijft de mainstream media nog aan de zijlijn staan, maar mochten ook zij verslag gaan doen van deze rally, dan zou dit de koers een extra zetje kunnen geven.
De prijs van bitcoin (BTC) is op het moment van schrijven $8.156 op CoinMarketCap na bijna 11% in waarde te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De cryptocurrency komt daarmee steeds dichterbij de $8.200, waar het volgens analisten mogelijk sterke weerstand zal vinden.
Bitcoin zou vanwege die weerstand terug kunnen zakken naar de $6.400, echter zijn de geluiden over een eventuele correctie naar de $3.000 de wereld uit. Het blijft onzeker wat bitcoin bij deze resistance zal gaan doen aangezien het de afgelopen dagen al meerdere keren verrast heeft. Zo brak het vrijwel moeiteloos de $6.400, een prijsniveau waarvan analisten verwachtten dat het grote weerstand zou gaan bieden.
In de top 10 is ripple (XRP) de grootste stijger. XRP-bezitters zagen in de afgelopen 24 uur hun investeringen met 19,5% in waarde toenemen. Met deze stijging is XRP overigens de ook grootste stijger van de top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.
Waar de cryptomarkt de komende dagen heen zal gaan is lastig te zeggen. Met de bitcoin dominantie nu op 60% verwachten analisten dat de altcoins binnenkort weer meer terrein zullen gaan winnen ten opzichte van bitcoin. Daarnaast is het waarschijnlijk dat BTC de $8.200 zal gaan bereiken, echter is het onduidelijk wat de koers op dat prijsniveau zal gaan doen.
Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te bekijken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie