Timo Bult Timo Bult
07/06/2020 08:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2020 08:04

Bitcoin (BTC) nog steeds boven 50-MA maar vormt lagere lows, cardano (ADA) de grootste stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) nog steeds boven 50-MA maar vormt lagere lows, cardano (ADA) de grootste stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ten opzichte van 24 uur geleden is er opnieuw weinig veranderd voor de bitcoin (BTC) koers. Bitcoin handelt al een tijd in de buurt van de $9.600 en lijkt vooralsnog stand te kunnen houden bij de 4-uurs 50-Moving Average. Wel heeft de koers de afgelopen uren moeite om te stijgen.

Bitcoin (BTC) vormt lagere highs

Sinds eind mei handelt bitcoin boven de 4-uurs 50-MA. De afgelopen dagen was duidelijk te zien dat de koers aan de hand van deze lijn langzaam steeg. De afgelopen uren lijkt er echter minder vaart in te komen.
Terwijl de koers nog wel hogere lows vormt, worden de pieken steeds iets lager. Hiermee vormt de koers op de uurlijkse grafiek een symmetrisch driehoekspatroon waar de koers mogelijk de komende uren uit kan gaan breken.
Mocht bitcoin aan de onderzijde uit deze driehoek breken, en door de 50-MA op de 4-uurs grafiek zakken, dan ligt bij $9.400 het eerstvolgende target, waar de 4-uurs 100- en 200-MA zich bevinden. Voor de korte termijn lijkt bitcoin bij $9.700 op weerstand te stuiten.
Het huidige prijsniveau waar bitcoin handelt is belangrijk. Zoals eerder gezegd bevindt zich hier namelijk de 4-uurs 50-MA. Op de uurlijkse grafiek bevinden zich hier daarnaast de 50-, 100- en 200-MA’s. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.660 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Altcoins nog steeds stabiel

Bij de altcoins is tevens weinig spectaculairs te ontdekken. In de top 10 op basis van marktkapitalisatie zijn geen dalingen of stijgingen van meer dan een procent te vinden. Ethereum (ETH), de grootste altcoin, staat 0,5 procent in de plus en is nu $242,50 waard.
De grootste stijger van de top 10 is cardano (ADA), al gaat het niet om een grote stijging. ADA staat 0,6 procent in de plus en is $0,086 waard. Al met al verandert er weinig aan de bitcoin dominantie, die nog steeds rond de 65 procent zweeft en nu 64,7 procent is. De totale cryptomarkt is op dit moment $275 miljard waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie