Bitcoin (BTC) NVT Ratio even laag als tijdens COVID-19 crash, “een goed moment om bitcoin te kopen”

Willy Woo, een bekende bitcoin (BTC) bull en analist, heeft zich tijdens een recente aflevering van de Unconfirmed Podcast weer positief uitgelaten. Volgens hem is het nu een goed moment om bitcoin te kopen.

- Advertentie -

Woo baseert zijn uitspraken op de network value-to-transaction ratio (NVT ratio). Dit is een indicator die aangeeft of er een deviatie bestaat tussen de huidige waarde van bitcoin en het transactievolume. Woo legt uit:

“NVT was het eerste on-chain signaal waarbij je kon zeggen: ‘koop hier, verkoop daar. ‘In wezen is de gemakkelijkste manier om het te begrijpen door het te zien als de koers-winstverhouding voor Bitcoin. In een bedrijf heb je de aandelenkoers en heb je de inkomsten. Bitcoin is echter store of value zoals goud. Het heeft geen inkomsten, maar wat we wel hebben, is onderliggende investeerdersactiviteit, zoals nieuwe investeerders die de markt betreden.”

Waarom het nu zo’n goed moment is om bitcoin te kopen volgens Woo heeft te maken met de enorm toegenomen activiteiten van investeerders, dit terwijl de waarde van bitcoin niet evenredig hard is gestegen. De NVT ratio is gedaald en bevindt zich nu ongeveer op hetzelfde niveau als tijdens de crash in maart als gevolg van het coronavirus:

“Nu bevinden we ons in dezelfde zone, maar deze wordt aangedreven door ongelooflijke hoeveelheden organische koop- en investeerdersactiviteit die nog niet tot uiting komt in de prijs. En we zien nu alleen maar meer activiteit met de PayPal-aankondiging en er komen veel meer mensen binnen. Ik zie dit nu eigenlijk aan de statistieken, dat er veel nieuwe deelnemers binnenkomen. Dus ja, het is een geweldig moment om te kopen als je er een jaar of meerdere jaren in wil zitten.”

Het is voor investeerders of diegenen die willen gaan investeerders van belang om dit niet als een garantie te zien. Doe altijd eigen onderzoek en maak een eigen inschatting. Meekletsen over alle recente ontwikkelingen op de markt met onze grote Nederlandse community? Word dan lid van ons gratis Telegram-kanaal!

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.792,40 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.856,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.888,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.889,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.076,80 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze...

0
De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...