Timo Bult Timo Bult
16/05/2021 15:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2021 15:03

Bitcoin (BTC) on-chain analist “Bepaalde mensen hadden voorkennis van Musk tweet”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) on-chain analist

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ondanks de negatieve bitcoin (BTC) koersontwikkelingen als gevolg van Elon Musk en zijn tweets is de situatie voor de lange termijn nog steeds bullish. Dat is de conclusie van on-chain analist Will Clemente die zijn visie in de Pomp Newsletter uiteenzet. De analist stelt daarnaast dat hij denkt dat bepaalde mensen vooraf zijn ingelicht over de tweet van Musk.

“Laten we eerst de olifant in de kamer bespreken: de Elon dump. Ten eerste werden er 19.259 BTC die naar exchanges verplaatst vóór Elons tweet en de daaropvolgende prijsdump. Ik denk niet dat dit toeval is en waarschijnlijk iemand met voorkennis.”

Clemente voegt hieraan toe:

“Het is erg interessant om te zien dat de instroom naar exchanges (door verkoop) een piek vertoont in de tijd vóór de tweet, gevolgd door een toename van de netto uitstroom na de gebeurtenis. Deze gegevens suggereren sterk dat mensen voorkennis hadden. Het zou op zijn zachtst gezegd nogal toeval zijn.”

Volgens de analist was het vooral het grote geld dat tijdens de angstige verkoop reactie bitcoin insloeg. Het viel hem namelijk op dat er grote hoeveelheden van de stablecoin tether (USDT) naar de exchanges werd verstuurd gedurende de crash.

Een goede ontwikkeling tijdens de koersdaling is echter het feit dat er voor bijna $2 miljard aan futures open interest weg werd gevaagd. Volgens Clemente is dit gezond voor de markt. Het betekent namelijk dat de prijs nu meer beïnvloedbaar wordt door de spotmarkt en minder door pure speculatie middels derivaten.

Volgens de analist verandert de crash niets aan het beeld dat bitcoin nog steeds aan het consolideren is. “We blijven op deze niveaus een grote zone met on-chain volume opbouwen. Ik blijf voor de komende weken bullish.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Advertentie
Advertentie