Timo Bult Timo Bult
24/10/2019 08:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2019 08:02

Bitcoin (BTC) onder de $7.500, ook altcoins nog steeds flink in het rood

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Deze maand is cruciaal voor de trend van de bitcoin koers!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de flinke correctie gisteren is de bitcoin (BTC) koers onder de support bij $7.500 terechtgekomen. Bitcoin handelt echter wel nog dicht in de buurt van dit prijsniveau. Daarnaast zien ook de altcoins vandaag weer rode cijfers.
Ethereum (ETH) zakte de afgelopen 24 uur met 3,6% terug. De grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie is daarmee nu $161,60 waard volgens CoinMarketCap. Ripple (XRP) zakt met een daling van 5,9% nog iets harder terug. XRP is daardoor nu $0,2721 waard. De grootste daler van de cryptocurrencies in de top 10 is Binance Coin (BNB). BNB daalde 7,7% in waarde en is $16,60 waard.
De totale marktkapitalisatie nadert de $200 miljard na flink terug te zijn gezakt. Gisteren was de totale marktkapitalisatie $217,2 miljard, nu is dat $204,2 miljard. De bitcoin dominantie neemt weer iets af na de recente dalingen en bedraagt nu 66%.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC)

Bitcoin is de afgelopen dagen flink in waarde afgenomen. Sinds 22 oktober zag BTC zijn waarde met ongeveer $900 dalen. De grootste klap viel gisteren, toen verloor bitcoin binnen enkele uren $500 in waarde.
Bitcoin vestigde na de correctie een low van $7.296 op cryptocurrency exchange Coinbase. Hierna is de koers wel weer iets opgekrabbeld en testte het de weerstandszone bij $7.500. Daar wisten de bulls de koers echter niet doorheen te breken.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.432 op Coinbase. De eerstvolgende weerstand ligt bij $7.500 waarboven de de koers verder herstel kan inzetten. In het geval van verdere dalingen kan bitcoin mogelijk support vinden bij $7.300, waar bitcoin eerder dus een low vestigde.
De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om zijn net verschenen wekelijkse column te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie