Timo Bult Timo Bult
17/02/2021 09:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2021 09:19

Bitcoin (BTC) onderzoek: 50% van bestuursleden binnen tech-sector verwacht bitcoin te kopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) onderzoek 50% van bestuursleden binnen tech-sector verwacht bitcoin te kopen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Met Tesla’s bitcoin (BTC) investering van $1,5 miljard vraagt men zich af welk groot bedrijf zal volgen. Mocht Tesla inderdaad een nieuwe toestroom van grote bedrijven veroorzaken dan zou dit mooi uit kunnen pakken voor de bitcoin koers, die de afgelopen tijd natuurlijk al flink is gestegen. Uit een nieuw onderzoek van Gartner blijkt dat het vooral technologiebedrijven zijn die overwegen in bitcoin te stappen.
Het onderzoek van Gartner werd gehouden onder 77 bestuursleden waaronder 50 chief financial officers (CFO’s). Hiermee is het onderzoek vrij klein. Desalniettemin kunnen we er interessante inzichten uithalen omtrent de wil van bestuursleden om al dan niet in bitcoin te stappen.
Uit het onderzoek blijkt dat slechts 5% van de CFO’s van plan is om in 2021 bitcoin te kopen. 84% van de ondervraagden heeft als grootste zorg de volatiliteit van bitcoin. Correcties van 30-40% komen regelmatig voor en dus is het te begrijpen dat de bestuursleden afwachtend zijn. Zo zegt hoofd onderzoek bij Gartner, Alexander Bant:

“Het is belangrijk om te onthouden dat dit een opkomend fenomeen is in de lange tijdlijn van bedrijfsmiddelen. Financiële leiders die de taak hebben de financiële stabiliteit te waarborgen, zijn niet geneigd speculatieve sprongen te maken op onbekend terrein.”

De interesse in bitcoin is het grootst binnen de technologiesector, wat wellicht niet als een verrassing komt. 50% van de respondenten binnen deze industrie verwacht in de toekomst bitcoin te bezitten. Toch hebben veel van hen nog zorgen, waaronder:

  • Risicoaversie van het bestuur (39%)
  • Traag verlopende adoptie als een geaccepteerde vorm van betaling of uitwisseling (38%)
  • Gebrek aan kennis over de technologie (30%)
  • Cyberrisico’s (25%)
  • Complexiteit omtrent boekhouding (18%)

Met Tesla en MicroStrategy die flinke bedragen in bitcoin stoppen kan het echter zo zijn dat andere bedrijven dit als voorbeeld nemen. Vaak is te zien dat deze bedrijven een klein percentage van hun schatkist in bitcoin stoppen waarmee het risico relatief gering is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie