Shane Kuijpers
08/07/2021 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2021 13:04

Bitcoin (BTC) ontvangen als salaris binnenkort misschien mogelijk in Argentinië: Wetsvoorstel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) ontvangen als salaris binnenkort misschien mogelijk in Argentinie Wetsvoorstel

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In Argentinië wordt het binnenkort misschien mogelijk om salaris uitbetaald te krijgen in bitcoin (BTC). Althans, wanneer je in de exportsector werkt. Een lid van het Argentijnse Nationale Congres kwam met het wetsvoorstel om werknemers in crypto te betalen.

José Luis Ramón, het congreslid achter het voorstel, noemde de mogelijke cryptowet geschikt voor mensen uit de export tak. Hij heeft het over werknemers die afhankelijk zijn van een werkgever, dus geen eenmanszaken. Mocht het wetsvoorstel er daadwerkelijk doorheen komen krijgen die werknemers de kans om (een deel van) hun salaris overgemaakt te krijgen in bitcoin of andere cryptocurrencies. Het gaat hier om een optie, ze kunnen ook nog steeds Argentijnse peso’s ontvangen, zoals nu het geval is. 

In een verklaring zei Ramón het volgende:

“Het idee is dat werknemers hun autonomie kunnen versterken en de koopkracht van hun beloning kunnen behouden. Dit initiatief komt voort uit de noodzaak om een grotere autonomie en governance van de lonen te bevorderen, zonder dat dit een verlies van rechten inhoudt of blootstelling aan situaties van misbruik in het kader van de arbeidsrelatie.”

In december 2019 heeft het Argentijnse Nationale Congres een wet aangenomen waarin staat vermeld dat buitenlandse valuta met 30% worden belast. BTC en crypto in het algemeen vallen mogelijk niet onder diezelfde wet. Inkomsten uit het buitenland moeten worden omgezet in Argentijnse Peso’s. Voor inkomsten die uitbetaald worden in crytpocurrencies geldt dit niet, waardoor het belastingvoordeel dus enorm kan zijn. Dit werd gemeld door het Argentijnse La Nueva Mañana.

Kan bitcoin naar $2,3 miljoen? Wereldberoemde auteur vindt van wel
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Duidelijkheid in Midden- en Zuid-Amerika

De vraag naar duidelijkheid wat betreft crypto regelgeving wordt steeds groter in Midden- en Zuid-Amerika. Wetgevers en landen dringen erop aan en er zijn er bij die zelfs pleiten voor algehele crypto-adoptie. Vanaf 7 september zal bitcoin een wettig betaalmiddel zijn in El Salvador, zo werd vorige maand bekend. In landen als Brazilië en Panama lijken congresleden op iets soortgelijks af te willen stevenen. 

Voordat de cryptowet er in Argentinië doorheen komt moet er wel eerst een meerdelijkheid komen in zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden. Het is nog even afwachten of die er ook echt gaat komen.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie