Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) op 12e plek in nieuwste editie Chinese crypto-ranglijst, EOS weer bovenaan

Het Chinese Center for Information and Industry Development (CCID) heeft weer een nieuwe versie van zijn cryptocurrency ranglijst gepubliceerd.

In de achtiende editie van deze lijst staat EOS (EOS) wederom bovenaan, gevolgd door TRON (TRX) en Ethereum (ETH). Op de vierde en vijfde plaats staan twee relatief onbekende projecten: IOST (IOST) en LISK (LSK).

- Advertentie -

Bitcoin (BTC) stijgt twee plaatsen ten opzichte van de vorige lijst, maar is alsnog pas op de twaalfde positie te vinden. XRP (XRP) staat deze keer op de veertiende plek. Opvallend is dat actieve projecten als Cardano (ADA), Tezos (XTZ) en IOTA (MIOTA) bijna onderaan staan. Brendan Blumer, CEO en medeoprichter van block.one, de ontwikkelaar van EOS, feliciteert zichzelf op Twitter:

Gefeliciteerd EOS dat het opnieuw wordt erkend als de beste blockchain-technologie door het Chinese Centrum voor Informatie en Industrieontwikkeling, onder het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie. Welverdiende eer van een onafhankelijke derde partij.

De index is een populaire lijst uit China die 37 van de meest populaire openbare blockchains evalueert op basis van drie criteria. Dat zijn technologie, innovatie en bruikbaarheid. Het is echter onduidelijk hoe het deze criteria precies hanteert.

Het CCID meldt dat de uitbraak van het coronavirus geen sterk effect heeft gehad op de ranglijst. Het voegt daaraan toe dat bepaalde projecten wel vertraging hebben opgelopen.

Deze lijst wordt overigens niet door de Chinese overheid uitgebracht, zoals voorheen werd gedacht. Er werd vanuit gegaan dat de lijst gepubliceerd werd door de Ministry of Industry and Information Technology (MIIT), waar het CCID mee geaffilieerd is, maar het CCID brengt dit uit namens een derde partij genaamd SaidiWang. Het is dus geen officiële ranglijst van de Chinese overheid.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.455,49 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.455,49 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...