Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
26/05/2019 13:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2019 13:26

Bitcoin (BTC) op korte termijn bullish, lange termijn indicatoren suggereren iets anders

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Analist dave the wave heeft weer eens naar de bitcoin (BTC) koers gekeken en volgens hem zien de technische indicatoren er interessant uit. Bitcoin houdt al zo’n drie maanden een bullish momentum in stand en op korte termijn wijzen de indicatoren erop dat deze trend voortgezet gaat worden. Dave doelt hiermee op een driehoekspatroon dat een opwaartse beweging suggereert en een parabool op middellange termijn die de prijs van bitcoin zo rond begin volgende maand naar de $9.000 kan drukken.


Analist Galaxy deelt de mening van Dave en geeft aan dat bitcoin handelt in een symmetrisch driehoekspatroon dat binnen drie weken zou moeten uitbreken richting de $10.000 waar we weer op weerstand zouden stuiten.


dave the wave geeft echter wel aan dat deze indicatoren niet zoveel zeggen over de lange termijn. De huidige indicatoren geven namelijk aan dat bitcoin overbought zou zijn als hij kijkt naar de negatieve Moving Average Convergence Divergence (MACD) op de dagelijkse grafiek. Met de blik op de lange termijn-indicatoren zouden we zelfs al te maken hebben met weerstand op de $8.000.
We hebben dus te maken met een een korte termijn scenario en een lange termijn scenario. Dave is van mening dat de situatie op de lange termijn zwaarder weegt dan die op de korte termijn. Daarbij zou bitcoin eerst boven de $8.400 moeten breken volgens Dave om het bullish sentiment voort te zetten. Iets wat in de afgelopen twee weken niet is gebeurd.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie