Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) opties vestigen nieuw record te midden van dalende koers

Bitcoin (BTC) opties vestigen nieuw record te midden van dalende koers

- Advertentie -

Tijdens de behoorlijke daling van de bitcoin-koers van maandag waren investeerders in Bitcoin derivaten alles behalve bearish. Het volume aan Bitcoin-opties bereikte namelijk een nieuwe all-time-high (ATH) van $200 miljoen.

De koers van bitcoin (BTC), die daalde naar $7.600 – dat tevens een nieuwe dieptepunt was van de afgelopen twee maanden, zorgde ervoor dat de handel in BTC-opties piekte.

Bitcoin opties richting $200 miljoen

Het totale volume van Chicago Mercantile Exchange en exchanges zoals Deribit en OKEx bedroeg begin deze week $198 miljoen. Dit bedrag overtreft het vorige record van ongeveer $175 miljoen, dat werd gevestigd in februari, met gemak.

Sindsdien steeg de koers van bitcoin voorbij de $8.000, waarna de koers op dinsdag weer inleverde en naar de $7.800 dook. De Dow Jones maakte een soortgelijke koersbeweging. 

$8.000 belangrijk voor bitcoin miners

De $8.000 is een belangrijke koers voor bitcoin miners. Het representeert namelijk de gemiddelde productiekosten voor miners. Na de halving zouden de kosten om een bitcoin te minen, volgens een aantal analyses, omhoog kunnen schieten richting de $17.800.

Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...