Kevin Schijven Kevin Schijven
06/08/2021 06:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2021 06:18

Bitcoin (BTC) platform Bakkt gaat crypto betalingen mogelijk maken bij meerdere fastfoodlocaties

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) platform Bakkt gaat crypto betalingen mogelijk maken bij meerdere fastfoodlocaties

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bakkt, het cryptocurrency platform van de New York Stock Exchange (NYSE), gaat samenwerken met Quiznos om bitcoin (BTC) betalingen mogelijk te maken bij meerdere fastfoodlocaties. Dat kondigen de bedrijven op 3 augustus aan middels een persbericht:

De twee bedrijven zullen eerst met een zogeheten pilot program, of proefprogramma, van start gaan. Dat zal zijn bij meerdere locaties van Quiznos in de omgeving rond de Amerikaanse stad Denver, waaronder de luchthaven van Denver.

Quiznos is een zogenaamde quick service restaurant (QSR), oftewel een fastfoodketen voornamelijk gericht op snelle dienstverlening. Klanten kunnen via de Bakkt App bitcoin kopen en vervolgens met hun BTC voor een maaltijd bij Quiznos betalen. Klanten ontvangen hiervoor $15 aan bitcoin als beloning.

“Samenwerken met een innovatief platform zoals Bakkt is om een ​​aantal redenen aantrekkelijk voor ons, vooral omdat het ons in staat stelt om bitcoin direct op het verkooppunt te accepteren als onderdeel van een snelle en naadloze transactie.

Terwijl we onze digitale transformatie voortzetten en reageren op de vraag van mobiele en millennial consumenten naar alternatieve en cryptocurrency betalingsopties, zijn we verheugd om klanten nog een andere toegankelijke manier te bieden om een ​​maaltijd te kopen. In dit geval via de Bakkt digital asset wallet.”

Aldus Mark Lohmann, President van de REGO Restaurant Group, eigenaar van Quiznos en andere QSR locaties. Bakkt meldt in het persbericht dat het zich zal blijven richten om crypto zo liquide als fiat te maken en om manieren te blijven bedenken om crypto als betaalmiddel zo toegankelijk mogelijk te maken.

De lancering van Bakkt zag veel hype en enthousiasme enkele jaren geleden. Het valt namelijk onder NYSE en de verwachting was dat het platform massaal institutionele investeerders zou aantrekken naar bitcoin. De lancering werd meerdere malen uitgesteld en stelde uiteindelijk teleur toen de volumes op het platform laag bleven.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie