Bitcoin (BTC) prijs bezig met uitbraak, zijn we op weg naar meerjarige hoogtepunten?

Het is de bulls aan het begin van de middag alsnog gelukt! De bitcoin (BTC) koers is door de weerstand bij ongeveer $13.250 gebroken en de bulls proberen nu de koers verder door te drukken richting de volgende weerstandszone.

Bitcoin (BTC) stijgt, breekt BTC dominantie uit?

- Advertentie -

Sinds 21 oktober handelde de bitcoin koers zijwaarts waarbij de prijs dicht in de buurt van $13.000 bleef. Na gisteravond een low te hebben bereikt van $12.785 kwam bitcoin weer in een opwaartse trend terecht die uiteindelijk aan het eind van deze ochtend tot een uitbraak leidde.

De uitbraak boven $13.250 zorgde uiteindelijk voor een nieuw hoogtepunt voor 2020, namelijk $13.656. Tot nu toe houdt de koers stand in dit prijsgebied. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $13.569 op cryptocurrency exchange Coinbase.

De eerstvolgende weerstand die traders nu in de gaten moeten gaan houden is de $13.868. Dit was het hoogtepunt van de rally in 2019. Een uitbraak boven dit prijsniveau zou een meerjarig hoogtepunt betekenen en zou dus zeer bullish zijn. Tevens zou een daling met bevesting van support bij $13.250 bullish zijn.

Het handelsvolume is nog niet schrikbarend hoog op dit moment. Wel nam dit de afgelopen drie dagen gestaag toe en ook vandaag lijkt er weer meer handelsvolume te zijn ten opzichte van gisteren. Van een explosie is vooralsnog geen sprake.

Waar traders ook goed op moeten letten is de bitcoin dominantie. Dit is het aandeel van bitcoins marktkapitalisatie in de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt. Deze lijkt nu door de 200-dagen Moving Average (MA) en een belangrijke weerstand te breken, wat dus zou betekenen dat bitcoin meer terrein kan gaan winnen ten opzichte van de altcoins, mocht dit doorzetten.

 Altcoins trekken bij

- Advertentie -

Vanochtend was nog te zien dat de altcoins in de min stonden. In de loop van de dag trokken zij echter weer bij en staan alle altcoins in de top 10 in het groen. Ethereum (ETH) staat 2,3% in het groen en is $408,30 waard. Ripple (XRP) stijgt 0,5% en is $0,2529 waard.

De grootste stijger is nog steeds polkadot (DOT). De nummer 8 kon de afgelopen 7 dagen al met 23,7% stijgen en is nu $5,7 waard. Al met al kwam er 3,7% aan waarde bij op de cryptomarkt ten opzichte van 24 uur geleden. De bitcoin dominantie nam met 0,5% toe en lijkt dus zoals eerder gezegd uit te breken. Spannende tijden!

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.794,40 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.818,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.884,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.885,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.070,80 Kopen
Laatste nieuws

Miljardenbedrijf MicroStrategy koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC)

0
Het business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft gisteravond bekendgemaakt weer miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te hebben geïnvesteerd. Dit maakte de CEO van het bedrijf,...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...