Timo Bult Timo Bult
09/01/2021 16:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2021 16:16

Bitcoin (BTC) prijs consolideert na bereiken ATH, altcoins doen rustig aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs consolideert na bereiken ATH, altcoins doen rustig aan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het was exact 24 uur geleden dat bitcoin (BTC) zijn all-time high (ATH) van $41.986 op cryptocurrency exchange Coinbase vestigde. In het afgelopen etmaal lijkt de koers even tot rust te komen waarbij ook het handelsvolume aan het afnemen is. In dit artikel lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptocurrency markt.

Bitcoin (BTC) komt na bereiken ATH even tot rust

Velen zullen hun hart wellicht vasthouden met bitcoin in de prijszone vlak boven de $40.000. Zoals Michiel in zijn column schreef zou hier namelijk wel eens de top kunnen liggen van de huidige parabolische beweging. Hij verwacht dat dit eventueel kan leiden tot een blow-off top. Zover is het tot nu toe nog niet gekomen, echter kon bitcoin zoals gezegd de afgelopen 24 uur ook niet doorzetten boven de $40.000.
Wel zakte bitcoin een klein stukje terug. Vooralsnog kon de $38.800 tot twee keer toe steun bieden. Na de tweede keer stuiterde bitcoin vervolgens weer terug tot boven de $40.000 waarmee de huidige prijs van bitcoin $40.700 op Coinbase is.
Kortom, bitcoin lijkt voor nu te consolideren. Wel is er op de lagere tijdframes mogelijk een bearish divergence te zien op de uurlijkse grafiek. Daarnaast is het handelsvolume sinds 7 januari aan het afnemen. Hiermee blijft de prijszone bij $42.000 voor nu belangrijk om in de gaten te blijven houden.
De afgelopen maanden zijn het vooral de grote investeerders die de prijs op lijken te drijven. Wat vinden deze grote jongens nou toch zo bijzonder aan bitcoin? Lees het in de nieuwe editie van Timo’s take!

Altcoins stijgen maar niet met grote cijfers

De afgelopen 24 uur waren niet alleen voor bitcoin wat saai, zeker vergeleken met de afgelopen week. Ook de altcoins laten op dit moment weinig spectaculairs zien en dat mag misschien ook wel eens een keer!
Ethereum (ETH) daalt zelfs iets en staat 2,2% in het rood. Wel bevindt ETH zich natuurlijk met een prijs van $1.226 nog comfortabel boven de $1.000. Een andere daler is litecoin (LTC). LTC zakt 2,9% in waarde en is $171 waard.
De grootste stijger van dit moment is cardano (ADA). De nummer 6 cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is $0,3219 waard na 4,5% in waarde te zijn gestegen. Al met al stijgt de cryptomarkt met een kleine 1,6% in waarde naar $1,08 biljoen. De bitcoin dominantie neemt daarentegen iets af door de stijgende altcoin koersen. Die staat nu op 70% na 0,5% te zijn gedaald.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie