Timo Bult Timo Bult
23/11/2020 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2020 17:15

Bitcoin (BTC) prijs consolideert verder terwijl altcoins flink terrein winnen, ripple (XRP) verrast opnieuw

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs consolideert verder terwijl altcoins flink terrein winnen, ripple (XRP) verrast opnieuw

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na het dipje van bitcoin (BTC) onder de $18.000 op zondag, kon de koers al vrij snel weer herstellen. Echter zakte BTC opnieuw terug vanuit het prijsgebied bij $18.600 richting de support bij $18.000. Kortom, bitcoin heeft de afgelopen 24 uur weer een aantal aardige schommelingen gemaakt!

Bitcoin (BTC) koers vormt hogere highs en lows

Zo’n 24 uur geleden werd bitcoin voor een prijs van $18.600 verhandeld op cryptocurrency exchange Coinbase. Met de huidige prijs van $18.410 handelt bitcoin hier dus iets onder. In het afgelopen etmaal kon bitcoin echter een hogere high en hogere low neerzetten.
Hiermee komt de bitcoin koers weer steeds iets dichterbij de $19.000. Wel is er op de 4-uurs grafiek op de Relative Strength Index (RSI) een kleine bearish divergence te zien, een teken dat de opwaartse beweging in de afgelopen 24 uur wellicht wat pit aan het verliezen is. De bulls dienen de koers omhoog te drukken om dit bearish signaal ongedaan te maken.
Voor de korte termijn blijft de $19.000 dus de belangrijkste weerstandszone met bij $18.000 de eerstvolgende support zone. Ondanks dat bitcoin iets in de min staat, laten een aantal altcoins weer enorme stijgingen zien!

Bitcoin dominantie neemt verder af

De bitcoin dominantie, oftewel het aandeel van bitcoins marktkapitalisatie in het totaal van alle cryptocurrencies, is het afgelopen weekend bij 67% afgewezen en zakt sindsdien vrij hard terug. Dit is het gevolg van de bitcoin koers die wat aan het consolideren is maar de altcoins die enorme stijgingen laten zien en dus veel terrein winnen.
Ripple (XRP), dat de afgelopen dagen al bijzonder hard kon stijgen, zette zijn rally door. Met een stijging van 25% is XRP nu de $0,50 voobijgeschoten en is nu $0,5381 waard. Hiermee staat XRP 91% in het groen over de afgelopen 7 dagen!
Ripple is hiermee de hardste stijger van de top 10. Echter zijn er nog een aantal andere harde stijgers te vinden. Ethereum (ETH) nadert na een stijging van 11,5% de $600 en cardano (ADA) lijkt ook door te kunnen zetten. ADA staat 12,7% in de plus en is nu $0,15 waard. Mocht ADA de $0,15 overtuigend kunnen breken dan zou dit mooi uit kunnen pakken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie