Timo Bult Timo Bult
03/06/2021 11:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2021 11:38

‘Bitcoin (BTC) prijs komt niet overeen met adresgroei en is te laag,’ aldus Brian Kelly

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) prijs komt niet overeen met adresgroei en is te laag,' aldus Brian Kelly

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De binnen de crypto-sector bekende Brian Kelly, zowel CEO van vermogensbeheerder BKCM LLC en vaak te zijn op de Amerikaanse televisiezender CNBC, liet gisteren weten nog steeds bullish te zijn over bitcoin (BTC). Volgens hem heeft de markt bitcoin “verkeerd geprijsd.”

Het aantal adressen is een belangrijk gegeven voor Kelly en zijn bedrijf. Vooral de snelheid waarmee deze adressen groeien kan een belangrijk teken zijn voor de prijsontwikkeling van een cryptocurrency. Dit noemt men ook wel “het netwerkeffect.” Kelly legt uit:

“Als je naar Bitcoin kijkt, gaat het allemaal om netwerkeffect en echt om adresgroei. Dus een van de belangrijkste statistieken waar ik naar kijk wanneer ik cryptogeld beheer, is hoe snel adressen groeien versus wat de markt verwacht dat de adressen zullen groeien.”

En daar is op dit moment een discrepantie te zien:

“Waar we nu naar kijken op de grafieken die ik heb meegebracht, is dat de adresgroei in principe vlak is, maar de markt is geneigd dat we een daling van bijna 20% in de adresgroei zullen hebben [op basis van de dalende bitcoin prijs].”

Volgens Kelly was een dergelijke discrepantie voor het laatst in maart 2020 te zien. Toen daalde de bitcoin koers zeer hard als gevolg van de coronapandemie. De adresgroei bleef destijds echter ook gelijk. “En in het algemeen, wanneer Bitcoin zo verkeerd geprijsd wordt, is dit het teken dat een bodem gevormd wordt […] De markt geeft een verkeerde prijs aan wat er aan de hand is met de fundamenten die ten grondslag liggen aan Bitcoin.”

Kelly is dan ook long met zijn bedrijf “en we worden longer.” Hij stelt dat de situatie voor Bitcoin op geen enkele manier is veranderd. “Nog steeds zien we institutionele adoptie, biedt het een hedge tegen inflatie en het zal niet worden verboden.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie