Timo Bult Timo Bult
06/04/2021 06:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2021 06:45

Bitcoin (BTC) prijs nog altijd in gevecht, deze top 10 altcoin vestigde zojuist een nieuw prijsrecord!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs nog altijd in gevecht, deze top 10 altcoin vestigde zojuist een nieuw prijsrecord!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het was afgelopen nacht weer even billenknijpen voor de bitcoin (BTC) traders. De bitcoin prijs daalde namelijk weer enkele procenten nadat het even dicht in de buurt van de $60.000 kon komen. Bij de altcoins zien we daarnaast een aantal gekke bewegingen. Zo bereikte Binance coin (BNB) een nieuwe all-time high (ATH) en staat ook ripple (XRP) dik in de plus!

Bitcoin (BTC) koers zakt maar bevestigt support

Bitcoin zakte het afgelopen paasweekend vanuit de $60.000-regio terug tot onder de $58.000. De bulls konden vervolgens de koers na niet al te lange tijd toch weer terug boven dit prijsniveau krijgen. Weer kon bitcoin echter niet verder door drukken boven de $60.000.

De koers zakte in plaats daarvan weer met 2,5% terug. Dit keer hield de $58.000 het wel als support waarmee de bitcoin prijs nu $58.768 is op cryptocurrency exchange Coinbase. De pijlen blijven dus op $60.000 gericht terwijl bitcoin relatief stabiel blijft.

Er zijn daarnaast een aantal interessante en positieve signalen te zien op de blockchain van Bitcoin. Glassnode, een blockchain analyse-bedrijf, meldt dat de bitcoin balans van exchanges aan het afnemen is. Dit betekent dat meer investeerders hun bitcoin van de exchanges halen om ze ergens anders op te slaan. De aanname is dat zij dit doen omdat zij voor de lange termijn bitcoin willen vasthouden.

Binance coin (BNB) op nieuwe hoogtes

Gelukkig is er bij de altcoins wat meer vuurwerk te zien! Ethereum (ETH) staat 4,1% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden en is daarmee nu $2.132 waard. Op plek 3 zien we vervolgens Binance coin staan, dat zojuist een nieuw prijsrecord heeft neergezet.

De cryptocurrency van de Binance exchange steeg ten opzichte van 24 uur geleden met 10% in waarde. De altcoin wist met de stijging een nieuwe ATH te bereiken van $388,20 volgens CoinMarketCap. Maar BNB is niet de grootste stijger.

Die rol is vrij onverwachts weggelegd voor ripple! De nu nummer 6 steeg 21,6% in waarde en is nu $0,87 waard. De stijging is enigszins onverwachts aangezien Ripple nog altijd in een grote rechtszaak verwikkeld zit. Omtrent deze rechtszaak is geen groot nieuws naar buiten gekomen en dus is het onduidelijk waar de plotselinge stijging vandaan komt.

Al met al is de cryptomarkt nu bijna $2 biljoen waard. De altcoins nemen weer een klein hapje uit de dominantie van bitcoin op de markt. De bitcoin dominantie zakt met 0,7% en komt daarmee op 55,5% terecht.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie