Timo Bult Timo Bult
16/02/2021 15:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2021 15:53

Bitcoin (BTC) prijs test het water boven de $50k, polkadot (DOT) zorgt voor verschuiving ranglijst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs test het water boven de $50k, polkadot (DOT) zorgt voor verschuiving ranglijst

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) wist vandaag eindelijk boven de $50.000 te stijgen! Helaas leken de bulls alleen even hun tenen in het water boven de $50.000 te steken, de koers zakte namelijk vrijwel meteen weer terug. Ondanks de snelle pullback houdt de koers vooralsnog redelijk stand!

Bitcoin (BTC) zet nieuwe ATH boven de $50k neer

Zoals gezegd steeg bitcoin vandaag voor het eerst in de geschiedenis boven de $50.000. Om precies te zijn werd een nieuw prijsrecord neergezet bij $50.689 op cryptocurrency exchange Coinbase. Vanaf dat punt ging het allemaal plotseling even heel snel. Binnen een half uur zakte bitcoin namelijk vanaf dat prijsrecord terug naar een low van $48.500, een correctie van ongeveer 4%.
Inmiddels is de koers weer enigszins hersteld. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $49.300 op Coinbase. De stijging heeft waarschijnlijk te maken met een nieuwe aankondiging van MicroStrategy. Dat bedrijf is namelijk van plan weer honderden miljoen dollars in bitcoin te stoppen. Hierover later meer op Crypto Insiders.
De $50.000 is dus eindelijk daadwerkelijk getest maar tot een overtuigende uitbraak is het nog niet gekomen. Mocht het huidige herstel door kunnen zetten dan zou een volgende test van deze weerstand er mogelijk nog in kunnen zitten. Omlaag zouden de $48.000 en $45.000 steun kunnen bieden.

Top 5 cryptocurrencies ziet behoorlijke verschuiving

Bij de altcoins was het vandaag weer wat wisselvallig. Terwijl een aantal van de altcoin koersen met bitcoin mee dipten, konden een aantal van hen gewoon standhouden. Ethereum (ETH) staat 0,8% in de min en zweeft daarmee nog steeds rondom de $1.800.
Laten we stablecoin tether (USDT) buiten beschouwing dan zien we achter ethereum een opvallende altcoin staan. Polkadot (DOT) is namelijk de nieuwe tweede grootste altcoin! DOT haalt met een stijging van 7,6% cardano (ADA) in en is nu $30 waard. ADA stijgt 1,8% en weet vooralsnog niet de $0,90 te breken.
Kortom, binnen de top 5 zien we een behoorlijke verschuiving waarbij ripple (XRP) weer een plekje zakt. Al met al steeg de cryptomarkt weer enkele tientallen miljarden dollars in waarde. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $1,5 biljoen waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie