Timo Bult Timo Bult
14/11/2021 09:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2021 09:20

Bitcoin (BTC) prijs top deze cyclus boven $200.000? Deze analist denkt dat het kan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs top deze cyclus boven $200.000 Deze analist denkt dat het kan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Met de bitcoin (BTC) koers die de afgelopen 24 uur in een lichte opwaartse trend zat, zien we hier en daar wat kleine bullish on-chain signalen. Verder vind je in dit crypto Twitter-overzicht een interessante bitcoin prijs verwachting!

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin miners hodlen

Dankzij de transparantie van de Bitcoin blockchain, waarop alle transacties met BTC worden vastgelegd, kunnen we erachter komen waar bitcoins naartoe stromen. Blockchain-databedrijven zoals Glassnode kunnen hier vervolgens allerlei instrumenten op baseren en ons laten zien hoeveel bitcoins er bijvoorbeeld van miners naar exchanges stromen.

Uit een recente tweet van Glassnode blijkt dat de stroom van bitcoins van miners naar exchanges een 3-maanden dieptepunt heeft bereikt. Dit duidt er mogelijk op dat miners liever hun geminede bitcoins vasthouden in plaats van deze naar exchanges te sturen om ze daar te verkopen! Op zichzelf een positief teken dus.

Glassnode deelde vervolgens nog een aantal interessante on-chain ontwikkelingen. Zo is het percentage van de BTC voorraad dat een jaar geleden voor het laatst actief was gestegen naar een 3-maanden hoogtepunt. Dit duidt er mogelijk op dat steeds meer mensen bitcoin hodlen, oftewel vasthouden voor de lange termijn. Ten slotte is tevens het aantal “non-zero” adressen, wallets die iets op hun balans hebben staan dus, gestegen naar een 6-maanden high!

Advertentie

Bitcoin prijs naar $200.000?

Dan een bitcoin prijs voorspelling! De technische analist TechDev deelde afgelopen nacht een grafiek met zijn meer dan 170.000 volgers. Daarin laat hij zien dat de bitcoin koers tijdens deze cyclus kan stijgen naar astronomische hoogtes. Althans, dat zou kunnen als de koers de bewegingen in het verleden blijft herhalen. Hij baseert zijn verwachting op de Fibonacci extensions.

“De nauwkeurigheid van de lineaire 5.618 voor het bepalen van BTC-tops is echt opmerkelijk.
Genomen van wick tot wick op de all-time history index (van hoogste boven log 1.618 tot laagste onder log 1.272)…
98% nauwkeurig.
Noemt deze cyclus $231.812 als top.”

Zoals altijd geldt dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Met dergelijke prijsvoorspellingen moet dan ook voorzichtig omgegaan worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie