Kevin Schijven Kevin Schijven
04/03/2021 19:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2021 19:33

Bitcoin (BTC) prijs van $1 miljoen in het komende decennium “heel redelijk,” zegt Kraken CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs van $1 miljoen in het komende decennium

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft sinds afgelopen kerst een behoorlijke stijging doorgemaakt en vestigde op 21 februari een nieuwe all-time high (ATH) rond $58.650. Volgens Jesse Powell, CEO van de Amerikaanse cryptocurrency-exchange Kraken, is dit pas het begin.

“Weet je, we kunnen natuurlijk alleen maar speculeren, maar als we het meten in dollars, moet je denken dat het oneindig zal gaan. Deze nationale munt [USD] is pas vijftig jaar oud, vertoont al extreme tekenen van zwakte, en ik denk dat mensen al snel de prijs van dingen in Bitcoin zullen meten.”

Aldus Powell in een interview met persbureau Bloomberg op 3 maart. Interviewer Emily Chang vraagt Powell wat hij bedoelt met termen als “oneindig” en vraagt hem een exacte prijs te benoemen. Powell zegt:

“De mensen die in Bitcoin geloven, zien het alle valuta van de wereld vervangen, dus dat betekent in feite wat de marktkapitalisatie van de dollar ook is, de euro, dat alles bij elkaar, is wat Bitcoin waard zou kunnen zijn.

Ik denk dat mensen op de korte termijn zien dat het goud zal overtreffen als een oppotmiddel, dus ik denk dat $1 miljoen als doel voor de koers binnen de komende tien jaar heel redelijk is.”

Op 22 februari zag de markt een zogeheten flash crash, vooral op de beurs van Kraken vlogen de prijzen even ver omlaag. Hierdoor gingen veel stop-loss orders van handelaren in en raakten zij hun inzet kwijt. Veel klanten eisen dan ook compensatie van de crypto-beurs.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie