Timo Bult Timo Bult
03/11/2020 10:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2020 10:20

Bitcoin (BTC) prijs zakt opnieuw terug, altcoins ontvangen hardere klappen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs zakt opnieuw terug, weet niet door 50-uurs MA heen te breken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was te zien dat de bitcoin (BTC) koers aardig op kon veren nadat het eerder terugzakte tot een low van $13.215. Een verder herstel richting de $14.000 bleef echter uit, de koers is namelijk de afgelopen nacht opnieuw teruggezakt.

Bitcoin (BTC) zakt in de nacht 2,5% in waarde

Bitcoin handelde gisteravond op een prijs van $13.711, het hoogtepunt van de afgelopen 24 uur. Het lukte de bulls echter niet om weer boven de 50-uurs Moving Average (MA) te herstellen. BTC begon in de loop van de avond daarom weer te zakken.
Samen met een toenemend handelsvolume zakte bitcoin terug tot een low van $13.290. Rond $13.300 lijkt een korte termijn support te liggen. De bitcoin prijs veert vanaf dit prijsniveau namelijk opnieuw op.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $13.556 op cryptocurrency exchange Coinbase. Het komt hiermee opnieuw aan bij de 50-uurs MA. Voor een verder herstel is het cruciaal dat de bulls door deze MA heen drukken.
Mocht de koers echter opnieuw afgewezen worden dan is een nieuwe test van de support bij $13.300 aannemelijk. Zakt de koers hier ook doorheen dan is de $13.000 een logische volgende halte voor een mogelijke stuiter.

Altcoins zien flinke verliezen

Terwijl bitcoin nog licht in de plus staat volgens CoinMarketCap, zakken de cryptocurrencies in de top 10 behoorlijk terug. Bij ethereum (ETH) valt het nog enigszins mee, de grootste altcoin staat 1,7% in het rood en is $378,60 waard.
Bij chainlink (LINK) vielen de afgelopen 24 uur toch aardige klappen. LINK staat 7,8% in de min en is $10,40 waard. Ook Binance coin (BNB) daalt en staat 7% in de min.
De dalende koersen zorgden voor een daling van de totale marktkapitalisatie. Die nam de afgelopen 24 uur met 1% af. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn hiermee nu $392,3 miljard waard. De bitcoin dominantie nam door de relatief stabiele koers ten opzichte van de altcoins weer wat toe. Het aandeel van bitcoins marktkapitalisatie in het totaal bedraagt nu 64,07%, een toename van 0,7%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie