Timo Bult Timo Bult
24/09/2020 07:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2020 07:36

Bitcoin (BTC) prijs zakt uit bear flag maar toont met huidige low een bullish divergence

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt uit bear flag maar toont met huidige low een bullish divergence

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteravond was op Crypto Insiders te lezen dat de bitcoin (BTC) koers een bear flag leek te vormen wat een voorbode kan zijn voor verdere dalingen. De verdere daling kwam er inderdaad, echter is er op de lagere tijdsframes nu mogelijk juist wat positiefs te zien.

Bitcoin (BTC) zakt terug maar toont een bullish divergence

Terugblikkend op het koersverloop van de afgelopen 24 uur is te zien dat bitcoin zich gisterochtend op de support-lijn van het bear flag bevond. Na een korte stuiter terug naar het midden van het trendkanaal begon BTC uiteindelijk om 15:00 terug te zakken. Gisteravond vond vervolgens de uitbraak aan de onderzijde van het bear flag plaats.
Het gevolg was een versnelling van de bitcoin koers. Bij $10.409 zakte de BTC koers uit het patroon om ongeveer drie uur later een low te vormen bij $10.135. Dit is een lagere low dan de low die bitcoin op 21 september vormde. Echter is er nu mogelijk een positief signaal te zien.
Op de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek is namelijk te zien dat ondanks de koers een lagere low vormde, de RSI een iets hogere low vormt. Dit heet ook wel een bullish divergence. Dit kan signaal zijn dat de koers weer wat kan gaan stijgen maar is uiteraard geen garantie dat dit ook daadwerkelijk zal gebeuren. Hierbij zijn de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden.
De weg omhoog zal niet makkelijk zijn. Tussen ongeveer $10.350 en $10.400 ligt het eerstvolgende weerstandsgebied. Hier net boven, op $10.432 ligt bovendien de 100-dagen Moving Average (MA). Voor een duurzaam herstel moeten deze zones dus weer gebroken worden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.303 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Een blik op de lange termijn

De afgelopen dagen was de prijsactie vrij bearish. Maar het plaatje op de lange termijn ziet er echter nog vrij positief uit. Zo is de low die gisteren werd gevormd hoger dan die van begin september. Daarnaast blijft de opwaartse trendlijn waar bitcoin sinds begin mei boven handelt vooralsnog intact. Met de huidige prijs bevindt bitcoin zich exact op deze trendlijn en dus zal de komende tijd spannend worden om te zien of de trendlijn het gaat houden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie