Rico Engelbarts
23/04/2020 06:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2020 06:01

'Bitcoin (BTC) profiteert van crisis en wordt het digitale goud,' stelt Bloomberg in nieuw rapport

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) profiteert van crisis en wordt het digitale goud,' stelt Bloomberg in nieuw rapport

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Onlangs heeft Bloomberg een rapport gepubliceerd waarin het aangeeft dat bitcoin (BTC) zich mogelijk klaar aan het maken is voor een nieuwe bull run. In het rapport worden verschillende punten opgenoemd waarom bitcoin de mogelijke koersstijging zal ondervinden.
In het rapport, “Bitcoin Maturation Leap” genaamd, staat bijvoorbeeld dat er van bitcoin en goud verwacht wordt dat zij vooral kunnen stijgen naar aanleiding van de COVID-19 invloeden op de markt. Dit ook aangezien beide vaak worden gezien als hedge product. De correlatie tussen bitcoin en goud is tot nieuwe hoogtes gestegen, aldus Bloomberg. Daarnaast wordt gesteld dat bitcoin dit jaar de transitie zal ondergaan van een risicovol, speculatief goed, naar de crypto versie van goud. Ook geven ze aan dat dit jaar de ultieme test zal zijn voor bitcoin, maar dat zij optimistisch zijn over de uitkomst. Bloomberg schrijft:

Dit jaar bevestigt de overgang van Bitcoin van speculatieve activa met risico naar de versie van goud op de cryptomarkt.

Bloomberg omschrijft verder dat de komst van bitcoin futures ervoor gezorgd heeft dat de bull markt van bitcoin uitbleef en werd geremd. De toenemende interesse, afnemende volatiliteit en de betere prestaties ten opzichte van de aandelenmarkt zegt iets over de toekomst, aldus Bloomberg. Bitcoin zal het speculatieve gedeelte sneller achter zich laten. De volatiliteit zal steeds minder worden. Dit is belangrijk aangezien de volatiliteit van bitcoin in oktober 2015 op het laagst was, en dit was het begin van een bull markt.
Ook wordt er beschreven dat bitcoin op dit moment ondergewaardeerd is op basis van sommige factoren. Op 2 april gaven de indicatoren aan dat bitcoin rond de $9.000 zou moeten staan, maar op dat moment stond de koers op $6.600. Zeker in deze tijden waarin centrale banken miljarden de economie inpompen, is het voor bitcoin een mooi moment om te laten zien dat bitcoin het nieuwe goud kan worden.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie