Kevin Schijven Kevin Schijven
03/09/2020 13:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2020 13:33

Bitcoin (BTC) scam wordt “gepromoot” door president van Colombia

Er is weer een nieuwe bitcoin (BTC) scam opgedoken op het internet. De politie van Colombia waarschuwt voor fraudeurs die een nieuwe website met de naam ‘Bitcoin Era’ promoten. Dat meldt Colombia Check, een lokale krant, op 2 september.
De lancering van de website wordt gepromoot op sociale mediawebsites met vermeldingen dat Bitcoin Era goedkeuring gehad zou hebben van Ivan Duque, de president van Colombia.
De frauduleuze website adverteert een investeringsmogelijkheid voor bitcoin en er staan nepcitaten van Duque op waar hij zegt dat de investeringen gebruikt zullen worden in de strijd tegen de coronapandemie.
Verder beweert de promotie dat de president “de grootste deal van de eeuw” heeft ondertekend en dat burgers binnenkort “inkomen kunnen genereren via cryptocurrencies,” meldt de cybercrime afdeling van de Colombiaanse politie.
Colombia Check meldt dat de website vol met signalen staat waaruit blijkt dat het om oplichting gaat. Zo is bijvoorbeeld de CEO van het bedrijf dezelfde CEO van een andere frauduleuze website genaamd Crypto Genius. De foto van deze CEO is eigenlijk van de Amerikaanse stemacteur en Youtuber Pete Acceturo, ook bekend als VoiceOverPete.
Ook staat de website vol met neppe reviews. Gebruikers zouden de website getest hebben en een positieve mening achterlaten, maar deze zijn allemaal nep. Een van de foto’s van deze gebruikers is eigenlijk van Adán Cortés, een Mexicaanse student die even bekend werd toen hij inbrak tijdens de uitreiking van de Nobelprijs voor vrede aan de Afghaanse activiste Malala Yousafzai.
Helaas blijven oplichters de hype omtrent bitcoin misbruiken voor eigen doeleinden. Ook hier in Nederland zijn vaak genoeg dergelijke advertenties op Facebook verschenen waar zogenaamd een beroemdheid om bitcoin vraagt en dan belooft het dubbele terug te sturen. Deze beloftes worden niet waargemaakt. Wees dus voorzichtig en trap er niet in.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie