Timo Bult Timo Bult
08/07/2021 18:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2021 18:04

‘Bitcoin (BTC) shorters gaan rekt,’ verwacht deze analist op basis van ontwikkelende ‘supply shock’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) shorters gaan rekt, verwacht deze analist op basis van ontwikkelende supply shock

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers ziet er vandaag weer wat minder rooskleurig uit nadat BTC sinds gisteren opnieuw een afdaling maakte. Terwijl het er eerder nog op leek dat de koers eindelijk door die $35.000 ging breken, zakte bitcoin uiteindelijk weer terug richting de $32.000. Ondanks dit bearishe beeld, is on-chain analist Willy Woo onverminderd bullish voor de langere termijn.

Willy Woo is een bekende analist binnen de crypto community. Vaak deelt hij interessante analyses met zijn meer dan 600.000 volgers. Ook vandaag deelde hij weer een aantal interessante tweets. Maar eerst, wat is een “on-chain analist” eigenlijk?

Cryptocurrencies zoals bitcoin zijn gebaseerd op blockchain-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat er op een gedecentraliseerde manier een grootboek wordt bijgehouden. Iedereen kan dit grootboek inzien en bekijken welke transacties waar naartoe vloeien en welk wallet adres hoeveel BTC bezit. Analisten als Woo analyseren deze data en doen hier uitspraken over.

In zijn tweet vandaag ziet Woo dat “coins van exchanges worden afgeschept met een zeer bullishe snelheid.” In zijn eerste grafiek is te zien hoeveel BTC er wordt opgenomen of gestort bij exchanges (rode lijn), met de blauwe lijn de bitcoin prijs. Daarbij valt op dat de afgelopen dagen weer meer coins worden opgenomen, te zien aan de rode lijn die onder de nullijn duikt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin supply shock aan de gang

In een tweede grafiek toont Woo de zogenaamde “BTC Supply Shock Ratio.” Dit is de ratio van coins op exchanges tegen de totale voorraad. Door deze indicator te spiegelen is het verband met de bitcoin prijs duidelijk zichtbaar. Woo trekt zijn conclusie:

“Kwantitatieve supply shock aan de gang.
De laatste keer dat ik dit zag, duurde het even voordat de prijs stuiterde (oktober 2020); het stuiterde toen hard.”

Kortom, investeerders blijven bitcoin van de exchanges afhalen waarbij twee dingen bullish zijn. Ten eerste is het aannemelijk dat deze investeerders hun BTC voor de langere termijn zullen vasthouden. Zij willen hun BTC op een veilige plek bewaren en sturen het dus naar een eigen wallet. Ten tweede wordt een plotselinge prijscrash minder waarschijnlijk naarmate investeerders minder BTC op hun exchange account hebben staan. Voor nu blijft het echter nog afwachten tot bitcoin inderdaad die verdere stuiter omhoog gaat maken!

Woo sluit zijn reeks tweets af met:

“IMO iedereen die deze markt short zal rekt gaan, op een bepaald moment. Het is afwachten tot de Fundamentals zegevieren.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie