Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) sluit de afgelopen week met een Doji candle, trendommekeer aanstaande?

De afgelopen week deed bitcoin (BTC) het matig. Daarmee lijkt het momentum van de voorgaande vier weken af te zwakken. Volgens sommige analisten is dit het teken dat de huidige trend misschien wel ten einde gaat komen. Anderen hebben juist nog hoop op verdere stijgingen.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $8.503 op CoinMarketCap na een daling van 1,76% in de afgelopen 24 uur. Met een totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies van $269,8 miljard, en bitcoins marktkapitalisatie van $150,8 miljard is de bitcoin dominantie op dit moment 56%.

- Advertentie -

Op de wekelijkse grafiek vertegenwoordigt elke candle een week. Op deze grafiek zat bitcoin in de vier weken voor afgelopen week in een duidelijke opwaartse trend. De afgelopen week was echter minder. De body van de candle is bijzonder klein met aan beide kanten lange wicks. Kortom, de koers handelde in een brede range maar had ongeveer dezelfde open- en close-prijzen. Dit wordt ook wel een Doji candle genoemd.

Naast dit gegeven begint het volume ook enigszins af te nemen. De crypto-analist Joe McCann verwacht dan ook een week van dalingen:

Vaak signaleert een Doji candle dat er een trendommekeer plaats gaat vinden. Toch is er nog een beetje hoop op positieve resultaten, zo stelt handelaar Jacob Canfield. Volgens Canfield is er nog kans op verdere stijgingen zodra bitcoin door de $8.750 weet te breken. Zodoende zou bitcoin mogelijke tot de $10.000 kunnen gaan stijgen.

Al met al laat de Doji candle zien dat er de afgelopen week geen duidelijke stijgende of dalende trend meer was. De markt blijft dus onbeslist na een bullish periode. Ondanks de Doji blijft er echter kans op verdere stijgingen, wel is het voor de bulls dan zaak om de koers door de $8.750 te stuwen.

Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.239,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.247,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.275,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.332,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.410,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.239,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.247,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.275,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.332,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.410,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...