Timo Bult Timo Bult
10/01/2021 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2021 09:30

Bitcoin (BTC) steeds dichterbij weerstand, gaat hij uitbreken? Deze altcoin stijgt +40%!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) steeds dichterbij weerstand, gaat hij uitbreken Deze altcoin stijgt +40%

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De zondag begint groen! De gehele top 10 cryptocurrencies staat in de plus waarbij het deze keer vooral de altcoins zijn die flink kunnen stijgen. Ook bitcoin (BTC) kan echter iets stijgen en consolideert verder vlak onder een belangrijke weerstandszone.

Maakt bitcoin (BTC) zich op voor een uitbraak? 

24 uur geleden opende bitcoin met een prijs van $40.365 op cryptocurrency exchange Coinbase. Enkele uren later steeg de bitcoin koers tot de $41.000 waar op dit moment een sterke weerstand ligt. Hier vlak onder consolideert de koers nu al een lange tijd.
Hierbij lijkt de 50-uurs Moving Average (MA) constant support te bieden. En aangezien deze MA in een lichte opwaartse trend zit worden de lows van de bitcoin koers steeds iets hoger. Kortom, de bitcoin prijs komt steeds verder in het nauw vlak onder de weerstandszone bij $41.000. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $41.036 op Coinbase.
Mocht bitcoin uit kunnen breken dan ligt het eerste obstakel bij $41.986, de all-time high (ATH) op Coinbase. Hierboven kan het vervolgens weer snel gaan waarbij men weer vooral naar de ronde getallen moet gaan kijken voor mogelijke weerstandsniveaus.
Mocht bitcoin naar beneden uitbreken dan ligt de eerstvolgende belangrijke support bij $38.800. Vervolgens is de 50-MA op de 4-uurs grafiek bij $35.792 belangrijk om in de gaten te houden, mocht bitcoin weer een grote dip maken.

Bitcoin cash (BCH) kleurt felgroen

Bij de altcoins is het weer raak. Die staan namelijk over het algemeen dik in de plus! Ethereum (ETH) stijgt 11% in waarde en nadert zijn ATH. ETH is op dit moment $1.342 waard. Ook ripple (XRP) staat misschien onverwachts mooi in de plus. XRP is $0,3595 waard na 12,6% in waarde te zijn gestegen.
De grootste stijger is bitcoin cash (BCH). De fork van bitcoin staat maar liefst 42,6% in het groen en is hiermee nu $612,30 waard. Waar de stijging opeens vandaan komt is niet helemaal duidelijk. De stijgingen zorgen ervoor dat bitcoin weer een beetje van zijn dominantie moet inleveren.
De afgelopen 24 uur zakte de bitcoin dominantie met 1,8% terug naar 68,4%. De totale waarde van de cryptomarkt steeg met 3,4% naar een waarde van $1,1 biljoen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie