Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
06/07/2020 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2020 11:05

Bitcoin (BTC) steeds populairder in Argentinië door hyperinflatie; 1 centavo is nu gelijk aan 1 satoshi

De kleinste munteenheid van Argentinië is sterk in waarde gedaald en is nu nog maar hetzelfde waard als één satoshi. De centavo, die al in gebruik is sinds 1854, staat nu samen met de Vietnamese dong en de Libanese lira in het rijtje van valuta die evenveel waard zijn als één satoshi.
De val in waarde van de valuta werd opgemerkt door de Argentijnse Reddit gebruiker u/OneMoreJuan. Hij zag de kans om de benarde toestand waarin de centavo zich bevindt te gebruiken als voorbeeld waarom je in bitcoin (BTC) moet investeren. Een andere gebruiker gaf in de reacties aan dat het materiaal waar de centavo van gemaakt is, meer waard is dan de munt zelf.
Argentinië is een van de vele Zuid Amerikaanse landen waarin hyperinflatie en een valutacrisis is voorgekomen in de afgelopen jaren, waarbij ook de overheid negen keer in gebreke is gebleven bij haar leningen. Het land gaat nu, sinds voor de corona pandemie begon, het derde jaar van de recessie in. Dit nadat het land sinds 2018 in een economische crisis zat.
Volgens een verslag van Bloomberg, ging de inflatie van Argentinië harder dan verwacht, met een huidige inflatie van ongeveer 50%.
Argentijnen reageren op de gedevalueerde fiat door massaal hun fiat geld om te wisselen naar bitcoin en andere cryptocurrencies. Data-aggregator Coindance laat een piek zien in het wekelijkse volume van LocalBitcoins voor Argentijnse klanten sinds het begin van dit jaar, met een piek van $70 miljoen in mei.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie