Timo Bult Timo Bult
29/04/2020 14:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2020 14:40

Bitcoin (BTC) steeg vanmiddag $400 in waarde na doorbraak, altcoins noteren groene cijfers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) steeg vanmiddag $400 in waarde, altcoins noteren groene cijfers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin (BTC) uit kon breken boven de $7.800. De volgende halte voor de bitcoin koers was $8.000, waar naar verwachting sterke weerstand gevonden kon gaan worden in de vorm van de 100- en 200-dagen moving average (MA). Echter konden de bulls de koers vandaag alsnog door stuwen!

Bitcoin (BTC) door de $8.000

De bitcoin koers kwam vanochtend rond 8 uur aan bij de $8.000 na de uren ervoor flink te zijn gestegen. BTC kon echter in eerste instantie niet ook door de $8.000 heen stijgen. Alhoewel de weerstand in dit gebied volgens sommigen sterk kon gaan zijn, konden de bulls na twee uur zijwaarts te hebben gehandeld alsnog doorzetten.
De stijging die volgde was sterk. Binnen vijf uur tijd steeg bitcoin van vlak onder de $8.000 naar een high op cryptocurrency-exchange Coinbase van $8.425. Na het bereiken van deze high zakte bitcoin weer iets terug. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.317 op Coinbase.
Mocht bitcoin vandaag boven de $8.000 sluiten dan is de koers door de 100- en 200-dagen MA gebroken. Bij $8.400 ligt de volgende hindernis. Naast het feit dat bitcoin hier in het verleden vaker weerstand vond, bevindt zich hier ook de weerstandslijn van een stijgend trendkanaal waar bitcoin sinds 17 maart in handelt.

Altcoins in het groen, ripple (XRP) mindert vaart

Vanochtend was al te zien dat ook de altcoins in de plus stonden. Daar is in de loop van de dag weinig verandering in gekomen. Zo staat ethereum (ETH) 6,4 procent in de plus met een waarde van $209,75. De uitbraak boven de $200 blijkt daarom overtuigend te zijn.
Ripple (XRP) was vanochtend nog de grootste stijger van de top 20. Op dit moment is dat niet meer het geval. XRP staat echter nog steeds 6,4 procent in de plus en is daarmee nu $0,2210 waard.
In een recent interview laat de oprichter van ratingbedrijf Weiss weten dat de aankomende bitcoin halving mogelijk voor een historische bullmarkt kan gaan zorgen. Hij baseert zijn verwachtingen op de voorgaande halvings die bitcoin heeft doorgemaakt, de markt zag toen namelijk een behoorlijke toename in investeringen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie