Timo Bult Timo Bult
17/04/2020 07:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2020 07:02

Bitcoin (BTC) stijgt binnen 1 dag 12 procent in waarde, ethereum (ETH) de grootste stijger

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur een flinke prijsbeweging gemaakt. De koers zakte in eerste instantie nog terug tot een low van $6.456 maar kon in de loop van de dag weer boven de $7.000 stijgen. De echt grote stijgingen zijn echter op dit moment bij de altcoins te zien.

Bitcoin stijgt bijna 12 procent

Gisteren, 16 april, kon bitcoin stijgen nadat het de low bereikte van $6.456. En die stijging was flink! Vanaf de low steeg het naar een high van $7.217, een stijging in waarde van $761 wat neerkomt op bijna 12 procent.
Tijdens de opwaartse beweging brak BTC een aantal belangrijke weerstandszones. Zo werden de $7.000, de 4-uurs 50- en 100-Moving Averages (MA) en de 15- en 50-dagen MA’s gebroken. Bovendien is bitcoin ook door de dalende trendlijn gebroken, waar de koers sinds 7 april onder handelde. Op de dagelijkse grafiek zijn op dit moment wat bullish signalen te zien.
Zo is de Relative Strength Index (RSI) door de 50 gebroken en heeft de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een bull cross gevormd. Op dit moment ligt bij $7.200 het eerstvolgende obstakel. Daarnaast bevindt de koers zich op dit moment vlak onder de 100-weken MA. Zakt bitcoin op de korte termijn iets terug dan kan eventueel steun gevonden worden bij $7.000.

Bijna dubbele cijfers bij de altcoins

Ten slotte zijn er bij de altcoins enorme stijgingen te zien. Ethereum (ETH) staat maar liefst 9,3 procent in de plus en stijgt daarmee naar een waarde van $170,65. ETH is op dit moment de grootste stijger van de top 10 op basis van marktkapitalisatie.
Ripple (XRP) blijft iets achter en staat ‘slechts’ 3,6 procent in de plus. XRP is daarmee nu $0,1883 waard. Bitcoin cash (BCH) kon de afgelopen 24 uur wel een mooie stijging neerzetten en staat zodoende 7,4 procent in de plus. BCH komt hiermee op een waarde van $232,60 te staan.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie