Timo Bult Timo Bult
30/11/2019 08:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/11/2019 08:07

Bitcoin (BTC) stijgt en doorbreekt de $7.700, altcoins in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stijgt en doorbreekt de $7.700, altcoins in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gistermiddag is het de bulls gelukt om de bitcoin (BTC) koers verder omhoog te duwen. Bitcoin breekt hiermee het volgende weerstandsniveau. Met BTC in de plus volgen ook de altcoins, die op dit moment groene cijfers laten zien.
Te beginnen met de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie; ethereum (ETH). ETH staat over de afgelopen 24 uur 2,5% in de plus en is daarmee nu $156,60 waard volgens CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) staat 2,8% in het groen en is $0,2322 waard. De grootste stijger van de top 10 is op dit moment EOS (EOS). De nummer 7 staat 5,3% in de plus en is $2,82 waard.
Al met al nam de totale marktkapitalisatie de afgelopen 24 uur toe met ongeveer $7,7 miljard, waarmee het naar een niveau van $211,7 miljard stijgt. De bitcoin dominantie neemt weer iets toe en staat op 66,8%.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC)

De bitcoin koers zat sinds de nacht van 28 op 29 november al in een kleine uptrend waarmee het weer richting de dalende trendlijn steeg die de koers sinds eind oktober vormt. Daar lijkt BTC nu bovenuit te breken, met een snelle prijsbeweging tot gevolg.
Zodoende kwam bitcoin boven de weerstand bij $7.700 uit en wist het even door te stijgen tot de volgende weerstand bij $7.900. Daar sloeg de koers echter af om de nu support bij $7.700 een keer te testen. Daar handelt bitcoin op dit moment vlak boven. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.757 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Op dit moment is het belangrijk dat de support bij $7.700 het houdt. Indien dit niet het geval is dan kan BTC terugzakken naar de volgende support bij $7.400. Mocht het de bulls lukken de koers opnieuw richting de weerstandszone tussen $7.900 en $8.000 te drukken en deze te doorbreken, dan ligt het volgende obstakel bij ongeveer $8.300.
Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie