Timo Bult Timo Bult
17/08/2020 16:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2020 16:10

Bitcoin (BTC) stijgt op na uitbraak, houdt de koers nu wel stand boven $12.000?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stijgt op na uitbraak, houdt de koers nu wel stand boven $12.000?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds 1 augustus kijken veel traders naar het prijsniveau van $12.000. Telkens lukte het de bitcoin (BTC) koers niet om boven deze weerstand uit te breken, echter werden er wel telkens hogere lows gevormd. Nu lijkt die uitbraak boven de $12.000 dan toch eindelijk plaats te vinden!

Bitcoin (BTC) breekt de $12.000 en bereikt nieuw jaarlijkse hoogtepunt

Sinds zaterdag handelde bitcoin vlak onder de weerstandszone bij $12.000. De afgelopen dagen waren saai met bitcoin op een horizontale koers. Rond 15:00 was er echter eindelijk tijd voor een feestje! Bitcoin kon namelijk door de $12.000 breken en versnelde vervolgens flink.
Op het moment is het hoogste punt dat bitcoin vandaag bereikte $12.486. Dit is het hoogste prijspunt dat bitcoin in 2020 wist te bereiken. BTC werd voor het laatst voor deze prijs verhandeld in juli 2019.
Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de beweging gepaard gaat met een flinke piek in handelsvolume. Dit is een goed teken voor het momentum van de beweging. Wel is de Relative Strength Index (RSI) op deze tijdsframe in het overbought gebied terecht gekomen. Uiteraard hoeft dit niet te betekenen dat bitcoin direct terug naar beneden stort, wel bestaat de kans dat de koers even adempauze neemt.

Wat nu?

Nu is de hoop natuurlijk dat de uitbraak boven $12.000 wél duurzaam is. Een goed teken zou natuurlijk zijn als bitcoin verder stijgt en de volgende weerstand kan breken. Mocht dit niet het geval zijn en bitcoin zakt iets terug dan is een succesvolle test van de $12.000 als support een bullish teken.
Ongeveer bij $12.400 ligt het eerstvolgende weerstandspunt. Met een huidige bitcoin prijs van $12.396 zit bitcoin hier dus vlak onder. De komende uren zullen daardoor spannend worden om te zien of bitcoin verder door kan trekken!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie