Timo Bult Timo Bult
08/01/2020 08:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2020 08:02

Bitcoin (BTC) stoomt door en kan de $8.000 doorbreken, top 10 altcoins blijven nog achter

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stoomt door en kan de $8.000 doorbreken, top 10 altcoins blijven nog achter

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft weer een mooie nacht achter de rug. De koers kon door de $8.000 heen breken en steeg uiteindelijk zelfs tot de volgende weerstandszone. Bij de altcoins ziet het beeld er nog een beetje wisselend uit maar zijn er wel overwegend groene cijfers te zien.
Waar ethereum (ETH) de afgelopen dagen nog vaak met bitcoin mee steeg, is dat nu minder het geval. De grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie staat slechts 0,2% in de plus en is daarmee nu $144,13 waard volgens CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP), dat gisteren nog dik 10% in de plus stond, zakte de afgelopen 24 uur weer iets terug. XRP staat 1,8% in de min en is nu $0,2127 waard.
De enige altcoin die op dit moment mee kan komen met bitcoin is litecoin (LTC). De nummer 6 staat 4,4% in de plus en is $47,60 waard. De afgelopen 24 uur kon de totale marktkapitalisatie uiteindelijk stijgen van $210,7 miljard naar op dit moment $218,1 miljard. Als gevolg van de achterblijvende altcoins kon de bitcoin dominantie aardig toenemen naar een niveau van 69,1%.

Bitcoin koers klapt samen met de aandelen van Meta en Nvidia omlaag
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Terwijl bitcoin gisteren nog even door de $7.800 leek te zakken, steeg de koers uiteindelijk alsnog terug omhoog. Deze keer lukte het de bulls dus wel om de BTC koers door de $8.000 te drukken!
Uiteindelijk tikte de bitcoin koers de weerstand bij $8.400 aan waar het nu een aantal uren vlak onder handelt. De prijs van bitcoin is op het moment van schrijven $8.295 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Het prijsniveau van $8.400 is voor nu dan ook het belangrijkste obstakel. Op de 4-uurs grafiek zijn echter signalen te zien dat de bulls mogelijk kracht verliezen na deze snelle opwaartse beweging. De Relative Strength Index (RSI) staat hier bijvoorbeeld vrij diep in het overbought-gebied.
Mocht de koers als gevolg hiervan inderdaad weer een stukje terugzakken dan zou de $8.200 en $8.000 daaronder op de korte termijn mogelijk steun kunnen bieden.
De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie