Timo Bult Timo Bult
25/05/2021 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2021 15:30

Bitcoin (BTC) stuit op sterke weerstand bij $40k, ripple (XRP) de sterkste top 10 stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stuit op sterke weerstand bij $40k, ripple (XRP) de sterkste top 10 stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) stuitte na een bounce van bijna 30% gisteravond op de eerste grote weerstand op zijn weg terug omhoog. Sindsdien is de bitcoin koers zijwaarts blijven handelen en zagen we vandaag een kleine afwijzing. In dit artikel word je bijgepraat over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt!

Bitcoin (BTC) in gevecht met de $40.000

Die eerste grote weerstandszone ligt bij $40.000, een psychologische weerstand. Hier bevinden zich tevens de 50-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek en de 200-dagen MA. Kortom, dat de bulls hier niet zo snel doorheen konden breken is wellicht geen verrassing. Belangrijk is nu wel dat de koers standhoudt boven de $37.000.

Dit is namelijk waar we de middellijn van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek vinden. Bitcoin zakte vanmiddag met zo’n 6% terug en lijkt vooralsnog steun te kunnen vinden op deze middellijn. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $37.600 op crypto exchange Coinbase. Daarnaast zien we het handelsvolume iets toenemen wat een goed teken is dat er support gevonden kan worden.

Toch moet met alle scenario’s rekening gehouden worden na de heftige crash afgelopen weken. De situatie blijft namelijk nog altijd onzeker. Zojuist is bekend geworden dat de eerste maatregelen tegen crypto mining in China, het nieuws waar veel paniek door ontstond, zijn geïntroduceerd in Binnen-Mongolië. Miners worden daar hard aangepakt echter is een meevaller dat lokale overheden zelf mogen bepalen wat en hoe ze het aanpakken.

Ripple (XRP) de grootste stijger

Bij de altcoins is het beeld grotendeels hetzelfde met stijgende maar nu consoliderende koersen. Ethereum (ETH) staat 7,3% in de plus en is nu $2.620 waard. Cardano (ADA) stijgt 4% nadat de altcoin eerder vandaag nog positief in het nieuws kwam. De grootste stijger van de top 10 is ripple (XRP). De nummer 7 staat 10% in de plus en nadert weer de $1.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie