Timo Bult Timo Bult
11/07/2020 08:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2020 08:33

Bitcoin (BTC) stuitert en bereikt weerstand opnieuw, stellar (XLM) weer +13% in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stuitert en bereikt weerstand opnieuw, stellar (XLM) weer +13% in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen twee dagen in twee stappen teruggezakt, maar kon gisterochtend steun vinden. Bitcoin steeg vervolgens weer iets en bereikte zodoende de weerstand bij $9.300. De rest van de cryptomarkt was de afgelopen 24 uur aardig stabiel. Wel zijn er hier en daar een aantal grote uitschieters te vinden.

Bitcoin (BTC) stijgt na bullish divergence

De afgelopen dagen zakte bitcoin terug nadat het niet door de $9.400 kon breken. Op dit moment bevindt zich hier de 50-dagen Moving Average (MA). Daarnaast is dit ook de prijszone waar een dalende trendlijn te vinden is die BTC sinds zijn all-time high (ATH) van $20.000 vormt.
Vanaf het prijsniveau van ongeveer $9.400 zakte bitcoin in twee stappen terug naar een low van $9.120 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Op de lagere tijdsframes, lees 30 minuten en lager, was er echter een bullish divergence te zien. De Relative Strength Index (RSI) vormde een hogere low terwijl de koers dus een lagere low vormde.
Een bullish divergence kan een signaal zijn dat het tij aan het keren is. In dit geval bleek dit inderdaad zo te zijn, bitcoin kon de afgelopen 24 uur namelijk weer aardig stijgen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.262 op Coinbase.
Het eerstvolgende obstakel op de korte termijn ligt bij $9.300. Dit niveau heeft de koers afgelopen nacht voor het eerst getest, maar zonder succes. Sindsdien handelt BTC vlak onder deze weerstand.

Aantal altcoins stijgen weer flink

Binnen de top 10 cryptocurrencies is eigenlijk weinig spectaculairs te vinden. Zo staat ethereum (ETH) slechts 0,5 procent in de plus waarmee de grootste altcoin op dit moment $240 waard is. Buiten de top 10 zijn echter een aantal grote stijgers te vinden.
Op plek 13 staat stellar (XLM) 13,4 procent in het groen. De altcoin kon de afgelopen dagen al vaker flink stijgen. Analisten verwachtten de afgelopen dagen dat XLM zijn top wel bereikt zou hebben. Dit blijkt dus nog niet zo te zijn! Ook cosmos (ATOM), op plek 21, staat flink in de plus. De altcoin kon de afgelopen 24 uur met 14 procent in waarde stijgen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie