Timo Bult Timo Bult
28/01/2021 16:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/01/2021 16:19

Bitcoin (BTC) stuitert terug boven de $32.000 maar bearish signaal verschijnt, DOGE +200% na gekte

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grote_Ethereum_update_gaat_live,_Ripple_viert_kleine_overwinning,_dogecoin_op_Bitvavo_en_meer_nieuws!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) kon de afgelopen 24 uur weer een aardig herstel inzetten nadat het de $30.000 opnieuw heeft aangetikt. Al met al maakt de gehele cryptomarkt een behoorlijke stuiter met hier en daar mooie stijgingen in de top 10 cryptocurrencies. Binnen de top 20 is daarnaast wel een hele grote en opvallende stijger te vinden!

Bitcoin (BTC) herstelt maar heeft grote obstakels op zijn route liggen

De bitcoin koers zakte de afgelopen dagen flink terug om gistermiddag opnieuw onder de $30.000 te duiken. Daar bood de 50-dagen Moving Average (MA) support waarna bitcoin weer met aardig wat volatiliteit terug omhoog stuiterde. 24 uur geleden handelde bitcoin voor een prijs van $30.300 op cryptocurrency exchange Coinbase, op het moment van stijgen staat er $32.026 op het prijskaartje van de moeder der aller cryptocurrencies.
Terwijl dit er natuurlijk goed uitziet dienen traders alsnog voorzichtig te zijn. Op de dagelijkse grafiek vormde de koers weliswaar een hogere low dan de vorige dip op 22 januari, de Relative Strength Index (RSI) toont echter juist een lagere low. Deze bearish divergence zou wel eens een voorteken kunnen zijn van verdere dalingen.
Hierbij blijft de 50-dagen MA bij $29.700 het eerstvolgende support-niveau. Hieronder zou een bezoekje aan de $26.000 en daaronder $24.000 mogelijk zijn. Een daling tot $24.000 zou voor bitcoin begrippen ‘normaal’ zijn. Dergelijke correcties kwamen tijdens de bullmarkt van 2017-2018 namelijk ook veelvuldig voor.

Dogecoin (DOGE) omhoog gehypet in nasleep GameStop gekte 

Vanochtend kon al op Crypto Insiders gelezen worden dat de aandelen van GameStop een enorm gekke beweging hebben gemaakt. Lees hier wat erachter zat! Dogecoin (DOGE) was vervolgens aan de beurt nadat de community achter de GameStop pump ook naar DOGE begon te kijken. Dit resulteerde uiteindelijk in een hele lange groene dagelijkse candle voor DOGE!
Vandaag steeg de altcoin binnen 12 uur tijd met meer dan 260% in waarde. Een high werd bereikt van $0,0280. In vergelijking met DOGE vallen de stijgingen van de andere altcoins een beetje in het niet.
Desalniettemin staat ethereum (ETH) 8,6% in de plus en stijgt polkadot (DOT) met een mooie 10,5% naar een waarde van $17,10. De grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies is chainlink (LINK). De nummer 7 staat 14,3% in het groen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie