Kevin Schijven Kevin Schijven
28/08/2020 06:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/08/2020 06:02

Bitcoin (BTC) ter waarde van $30 miljoen verdwijnt na exit scam darknet marktplaats Empire

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) ter waarde van $30 verdwijnt na exit scam darknet marktplaats Empire

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Empire Market was naar verluidt de grootste marktplaats op het darknet voor cryptocurrencies, maar een paar dagen geleden lag het platform plotseling uit de lucht. Er wordt gevreesd dat het waarschijnlijk om een zogeheten exit scam gaat.
Bij een exit scam knijpen de eigenaren er stiekem tussenuit met de fondsen van de gebruikers. Een anonieme darknet journalist doet verslag van dit voorval en meldt op 26 augustus dat de Empire marktplaats zonder uitleg plotseling verdwenen is.


De journalist meldt dat Empire in januari 2018 lanceerde, kort nadat AlphaBay ten onder ging. De marktplaats werd opgericht ter nagedachtenis van de overleden eigenaar van AlphaBay, Alexandre Cazes, die zelfmoord pleegde.
Empire werd een van de grootste marktplaatsen op het darknet met 1,3 miljoen gebruikers. Volgens een anonieme medewerker zijn de eigenaren van Empire met 2.638 bitcoins (BTC) ervandoor, ter waarde van ongeveer $30 miljoen.
De journalist zegt dat Empire wellicht ooit met goede bedoelingen was begonnen. Echter toen de eigenaren van de marktplaats eenmaal duizenden bitcoins in handen hadden, heeft wellicht de hebzucht alle goede intenties weggevaagd.
Volgens de journalist was Empire een van de meest vertrouwde marktplaatsen op het darknet, en deze exit scam zal veel schade aan dit vertrouwen op het darknet doen. Hij meldt dat er al meerdere nieuwe darknet marktplaatsen zijn gelanceerd in de afgelopen dagen en waarschuwt voor nog meer exit scams.
Een voormalig medewerker van het Empire team verontschuldigt zich en zegt dat hij geen idee had van de plannen van de eigenaar.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie