Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) ter waarde van $30 miljoen verdwijnt na exit scam darknet marktplaats Empire

Empire Market was naar verluidt de grootste marktplaats op het darknet voor cryptocurrencies, maar een paar dagen geleden lag het platform plotseling uit de lucht. Er wordt gevreesd dat het waarschijnlijk om een zogeheten exit scam gaat.

Bij een exit scam knijpen de eigenaren er stiekem tussenuit met de fondsen van de gebruikers. Een anonieme darknet journalist doet verslag van dit voorval en meldt op 26 augustus dat de Empire marktplaats zonder uitleg plotseling verdwenen is.

- Advertentie -

De journalist meldt dat Empire in januari 2018 lanceerde, kort nadat AlphaBay ten onder ging. De marktplaats werd opgericht ter nagedachtenis van de overleden eigenaar van AlphaBay, Alexandre Cazes, die zelfmoord pleegde.

Empire werd een van de grootste marktplaatsen op het darknet met 1,3 miljoen gebruikers. Volgens een anonieme medewerker zijn de eigenaren van Empire met 2.638 bitcoins (BTC) ervandoor, ter waarde van ongeveer $30 miljoen.

De journalist zegt dat Empire wellicht ooit met goede bedoelingen was begonnen. Echter toen de eigenaren van de marktplaats eenmaal duizenden bitcoins in handen hadden, heeft wellicht de hebzucht alle goede intenties weggevaagd.

Volgens de journalist was Empire een van de meest vertrouwde marktplaatsen op het darknet, en deze exit scam zal veel schade aan dit vertrouwen op het darknet doen. Hij meldt dat er al meerdere nieuwe darknet marktplaatsen zijn gelanceerd in de afgelopen dagen en waarschuwt voor nog meer exit scams.

Een voormalig medewerker van het Empire team verontschuldigt zich en zegt dat hij geen idee had van de plannen van de eigenaar.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.279,29 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.279,29 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...