Timo Bult Timo Bult
24/08/2020 16:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2020 16:48

Bitcoin (BTC) test belangrijke weerstand op weg naar de $12k, ethereum (ETH) weer boven $400

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) test belangrijke weerstand op weg naar de $12k, ethereum (ETH) weer boven $400

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) steeg de afgelopen 24 uur weer aardig nadat het bij ongeveer $11.600 support kon vinden. Op het moment van schrijven proberen de bulls de bitcoin koers door de $11.800 te drukken. Hier bevindt zich op dit moment een belangrijke weerstandszone. Ook ethereum (ETH) is bezig met het testen van een belangrijke weerstandszone waarmee de grootste altcoin mogelijk op het punt staat om verder uit te breken.

Bitcoin (BTC) bereikt Moving Average’s (MA’s)

Gistermiddag handelde de BTC koers in de buurt van de $11.500. Hier begon de koers aan een relatief snelle stijging die in eerste instantie vlak onder $11.700 werd afgestopt. Hier bevindt zich de 100-uurs Moving Average (MA). Vanochtend vroeg kon bitcoin ook deze prijszone breken met opnieuw een stijging tot gevolg.
Zoals Crypto Insider Michiel vanochtend in zijn koersupdate aangaf ligt bij $11.800 een belangrijke weerstandszone. Hier bevinden zich de 4-uurs 50-, en 100-MA’s. Hier handelt bitcoin al een aantal uren vlak onder waarmee een verdere stijging tot de allerbelangrijkste weerstandszone bij $12.000 nog uitblijft.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $11.775 op cryptocurrency exchange Coinbase. Zakt bitcoin vanaf dit punt opnieuw terug dan ligt bij $11.600 de eerste support voor de korte termijn. Een uitbraak door de $11.800 en de eerdergenoemde MA’s zou een nieuwe test van de $12.000 kunnen betekenen.

Ethereum (ETH) breekt de $400 en test support

Ethereum is net als bitcoin bezig met een mooie opwaartse beweging. ETH is echter al een stukje verder. De grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie heeft namelijk de $400, een belangrijke weerstandszone, al gebroken op de 4-uurs grafiek.
Na de uitbraak boven de $400 steeg de ETH koers in eerste instantie nog tot een high van ongeveer $408 op Coinbase, echter bleef een verdere stijging uit. Ethereum zakte weer iets terug en lijkt nu support te kunnen vinden bij $400. Bij $410 ligt voor nu het eerstvolgende obstakel. Hier bevinden zich de 4-uurs 50-, en 100-MA.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie