Kevin Schijven Kevin Schijven
25/06/2021 08:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/06/2021 08:09

Bitcoin (BTC) test weerstand, dogecoin (DOGE) stijgt weer flink, maar niet zo hard als deze altcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) test weerstand, dogecoin (DOGE) stijgt weer flink, maar niet zo hard als deze altcoin

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Lanzamerhand keert de rust terug op de cryptocurrency markt en begint de angst af te nemen. Toch ziet het er nog niet naar uit dat we gelijk een flinke uitbraak naar boven zullen zien. De totale marktkapitalisatie lag gisteren nog op $1,37 biljoen en kwam afgelopen nacht even bij $1,47 biljoen uit, maar zakt vanochtend weer terug naar $1,41 biljoen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) wist afgelopen nacht in eerste instantie toch door de weerstand rond $35.000 te breken. Een stijging naar $35.150 werd echter hard afgewezen en de koers daalde gelijk terug naar $33.300. Toen maakte bitcoin weer behoorlijke bounce omhoog, brak weer door $35.000 en piekte even rond $35.550.

Sindsdien is de koers echter weer in een daling terechtgekomen en komt vanochtend weer op $33.250 uit. Daarmee staat bitcoin alsnog 2,5% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Bitcoin presteert hiermee iets sterker dan de gemiddelde altcoin waardoor de dominantie iets toeneemt naar 45,5%. We zien voorlopig geen toename van het handelsvolume wat wellicht betekent dat bitcoin nog een tijdje langer in het huidige bereik zal blijven vastzitten.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) koppelt los van bitcoin en leek gisterenavond in eerste instantie harder te stijgen. In het begin van de avond werd een piek van $2.040 bereikt, maar sindsdien is de ether koers weer aan het dalen. Op het moment van schrijven komt ether op $1.930 uit en is daarmee weer terug op het niveau van gisteren.

Internet Computer (ICP) blijft maar dalen en staat vandaag ook weer 9% in het rood. De ICP prijs komt onder $35 uit, dat is 95% onder zijn all-time high (ATH) van $700 waarmee het in mei lanceerde. Ook SafeMoon blijft dalen en staat vandaag 8% in de min en 73% onder zijn ATH uit begin mei.

Klaytn (KLAY) corrigeert vandaag het hardst omlaag, maar maakte gisteren nog een enorme sprong omhoog. Klaytn stond gisteren als een van de enige 2 koersen deze week nog in de plus, maar dat is inmiddels niet meer het geval. Klay staat vandaag 16% in de min en komt op 1,03 uit, 76% onder zijn ATH van 3 maanden geleden.

Quant (QNT) daarentegen, de andere crypto die deze week nog in plus staat, staat vandaag weer 7,6% in de plus en komt $79,4 uit. QNT bereikte afgelopen nacht zelfs nog een ATH $85,7 en is nu dus de enige koers op de markt die groen kleurt ten opzichte van een week geleden.

Verder staan solana (SOL), waves (WAVES) en crypto.com (CRO) 6% in de plus en curve (CRV), stacks (STX) en thorchain (RUNE) staan 9% in de plus. In de top 10 grootste crypto is dogecoin (DOGE) wederom de hardste stijger en staat vandaag 11% in de plus. Uit de top 100 is vandaag Nano (NANO) de hardste stijger en staat 13% in de plus, maar alsnog 85% onder zijn ATH helemaal uit begin 2018.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie