Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) tikt de 50-dagen MA aan, chainlink (LINK) bereikt nieuwe all-time high!

Bitcoin (BTC) begon twee dagen geleden aan een opwaartse beweging. Die beweging werd afgelopen nacht gestopt door de 50-dagen Moving Average (MA). Op dit moment zakt de bitcoin koers weer iets terug, maar dat is op zich niet gek. Daarnaast staan een aantal altcoins flink in de plus!

Bitcoin (BTC) piekt bij 50-dagen MA, zakt wat terug

De opwaartse beweging die bitcoin de afgelopen dagen maakte werd ingezet vanaf het prijspunt van $8.905. In de dagen erna kon bitcoin in een vlotte beweging tot een high van $9.379 stijgen, welke vannacht werd bereikt.

- Advertentie -

Op dit prijspunt bevindt zich de 50-dagen MA die zoals verwacht weerstand bood. Bovendien raakte de markt op de lagere tijdsframes overbought. Dat de koers op dit moment niet in een lijn doorzet is dan ook niet zo gek. Een periode van consolidatie of een correctie is een logisch vervolg.

Willen de bulls de koers echter verder omhoog drukken dan is het belangrijk dat de koers ongeveer bij $9.250 support vindt. Hier bevindt zich de onderste lijn van een weerstandszone, welke dan zou worden bevestigd als support. Daarnaast is hier ook de 100-MA op de 4-uurs grafiek te vinden.

Mocht bitcoin de komende dagen inderdaad weer kunnen stijgen en de $9.400 kunnen doorbreken, dan ligt voor de korte termijn bij $9.600 het volgende obstakel. Hierboven kan de $9.800 weerstand bieden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.253 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Een aantal opvallende stijgers bij de altcoins

De bulls lijken in de gehele cryptomarkt een grote slag te kunnen slaan. Alle altcoins binnen de top 10 staan namelijk mooi in het groen met hier en daar grote stijgers. Hier zijn een aantal van de grootste stijgers.

Ten eerste zien we bitcoin SV (BSV) op de 6e plek maar liefst 16,4 procent in de plus staan. Het is niet geheel duidelijk waar deze relatief sterke stijging vandaan komt. Zo is er geen groot nieuws vanuit de BSV-community te melden.

Ook cardano (ADA) kan weer flink stijgen. De nummer 8 staat 7,6 procent in de plus en is nu $0,1067 waard. Cardano lijkt zich op te maken voor de aankomende Shelley update waardoor het de afgelopen periode al een flinke stijging zag. Dit positieve sentiment rondom Cardano blijft dus intact.

Ten slotte mag chainlink (LINK) natuurlijk niet ontbreken aan dit lijstje. De nummer 12 staat 15,2 procent in de plus en bereikte dankzij deze snelle stijging zelfs een nieuwe all-time high (ATH) van $5,6. De oorzaak van de stijging lijkt voor een groot deel bij FOMO (Fear Of Missing Out) te liggen, met veel investeerders die hopen een graantje mee te kunnen pikken. Bovendien kondigde het project de afgelopen tijd een aantal samenwerkingen aan. Zoals altijd moet men met dergelijke stijgingen goed oppassen. Een flinke correctie is op dit moment namelijk een grote mogelijkheid.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.266,62 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.266,62 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...