Timo Bult Timo Bult
13/05/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2019 09:45

Bitcoin (BTC) transactie 18 keer sneller dan bitcoin cash (BCH)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een van de problemen die cryptocurrencies oplossen is het “double-spending” probleem. Met briefgeld heb je daar geen last van aangezien je dit maar een enkele keer fysiek kan uitgeven. Bij online betalingen met fiat-valuta ligt dat iets anders. Een oplichter zou bijvoorbeeld voor een product kunnen betalen en volgens kunnen claimen dat hij het product niet heeft ontvangen. Vervolgens krijgt de oplichter het geld terug waardoor hij het geld opnieuw uit kan geven.
Bitcoin (BTC) tracht vanaf zijn geboorte al om dit probleem op te lossen. Een betaling met bitcoin is net zo definitief als een betaling met briefgeld. En het mooie is dat daar geen tussenpersoon zoals een bank of een andere betalingsverwerker voor nodig is. Maar om dit probleem op te lossen leunt bitcoin op een gedecentraliseerd netwerk dat transacties bevestigt.
Door het op een gedecentraliseerde manier bevestigen van betalingen wordt het bitcoin-netwerk vaak bestempeld als sloom, en vergeleken met andere cryptocurrencies zou bitcoin een van de slomere netwerken zijn. Echter is dit niet helemaal waar.
Wanneer we kijken naar de hoeveelheid bevestigingen een transactie op het Bitcoin-netwerk nodig heeft dan zien we dat bitcoin er maar zes nodig heeft voordat een transacties definitief en veilig kan worden verwerkt. Wanneer we naar andere cryptocurrencies kijken, zien we dat zij een stuk meer verificaties nodig hebben. Dankzij deze lijst kunnen we de verschillende cryptocurrencies op dit vlak met elkaar vergelijken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum (ETH)

Ethereum is al tijden de tweede grootste cryptocurrency. Om dezelfde mate van veiligheid te bereiken als het Bitcoin-netwerk heeft een transactie met ethereum 1.400 bevestigingen nodig. Daarmee duurt de verwerking van een transactie met 5 uur en 11 minuten ruim vijf keer langer dan een bitcoin-transactie.

Advertentie

Litecoin (LTC)

Litecoin is op dit moment de vijfde grootste cryptocurrency. Een transactie met de altcoin heeft 250 bevestigingen nodig voordat het verwerkt kan worden. De verwerkingstijd komt daarmee uit op 11 uur en 19 minuten, of 11 keer trager dan bitcoin.

Hype rond Bitcoin Runes neemt af – aantal transacties keldert
Hype rond Bitcoin Runes neemt af - aantal transacties keldert

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin cash is een hard fork van bitcoin en gebruikt hetzelfde algoritme als bitcoin. Een transactie met bitcoin cash moet eerst 122 keer bevestigd worden voordat het verwerkt kan worden. Dit duurt ongeveer 19 uur en 19 minuten, of 18 keer langer dan met bitcoin.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie