Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) trotseert resistance op $8.300 opnieuw, altcoins tonen vooral rode cijfers

Bitcoin (BTC) trotseert resistance op $8.300 opnieuw, altcoins tonen vooral rode cijfers

Bitcoin (BTC) wist de afgelopen dagen overtuigend boven de $8.000 en $8.100 uit te stijgen. De afgelopen 24 uur vormde bitcoin een piek waarna het weer flink terugzakte. Nu ziet bitcoin echter weer een mooie stijging.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $8.286 volgens CoinMarketCap na 2,12% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De totale marktkapitalisatie van de cryptocurrecy-markt is op dit moment $264 miljard. Bitcoins marktkapitalisatie is $147,3 miljard, waarmee de bitcoin dominantie is gestegen naar 55,8%.

- Advertentie -

Bitcoin begon gisteren met vooral een zijwaartse beweging maar in de middag begon de koers aan een snelle stijging. Bitcoin piekte uiteindelijk op $8.329. Vervolgens zakte de koers weer terug naar net iets onder de $8.200, waar op dit moment een support lijkt te liggen.

Sinds vanochtend vroeg is de koers weer begonnen aan een opmars. Op het moment van schrijven is bitcoin opnieuw aangekomen bij de resistance die op ongeveer $8.300 ligt. Dit weerstandsniveau heeft de koers tot nu toe twee keer getest maar wist beide keren niet overtuigend uit te breken.

Mocht de koers het dit keer wel lukken, dan is het mogelijk dat bitcoin verder zal stijgen. De eerstvolgende resistance boven de $8.300 ligt op ongeveer $8.500.

De rest van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie toont voor het merendeel rode cijfers. Binance Coin (BNB) is met een daling van 6,3% in de afgelopen 24 uur de grootste verliezer. De enige cryptocurrency die naast bitcoin een stijging toont is op dit moment bitcoin cash (BCH). Die altcoin staat met een waarde van $410,8 ruim 2,3% in de plus.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.158,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.217,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.217,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.225,37 Kopen
4
Bitrush
Reviewed
€8.438,63 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.