Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) versterkt positie als het geld van het internet door dominantie

De dominantie van bitcoin (BTC) binnen de cryptocurrency-markt wordt elke dag duidelijker. Op dit moment is BTC de enige cryptocurrency uit de top 10 cryptocurrencies die nog boven de 200-dagen moving average (MA) handelt, een belangrijke technische indicator waarmee de trend van de markt bepaald wordt.

De afgelopen periode was voor vrijwel alle cryptocurrencies niet best. Zo dook bitcoin onder de $10.000 en zagen de meeste altcoins flinke dalingen. Ondanks de negatieve koersbewegingen lijkt bitcoin aardig stand te kunnen houden.

- Advertentie -

Zo handelt het nog steeds ver boven de 200-dagen MA. Deze lijn geeft de gemiddelde BTC prijs van de afgelopen 200 dagen weer en is daarom een belangrijke indicator voor veel analisten. De technische indicator bevindt zich op dit moment rond de $7.500 en bitcoin handelt daar dus nog ver boven.

Afgelopen donderdag was bitcoin cash (BCH) de laatste altcoin uit de top 10 die onder zijn 200-dagen MA dook. Dankzij de matig presterende altcoins, zeker ten opzichte van bitcoin, staat de bitcoin dominantie al langere tijd op een hoog niveau.

Terwijl de bitcoin marktkapitalisatie in maart van dit jaar nog 50% van het totaal uitmaakte, steeg de bitcoin dominantie in de maanden erop gestaag naar steeds hogere niveaus. Uiteindelijk werd bijna de 70% bereikt, een niveau dat voor het laatst in maart 2017 werd gezien.

De constante dominantie die BTC laat zien betekent volgens Arcane Research’s Bendik Norheim Schei dat bitcoin zijn positie als “het geld van het internet” steeds verder versterkt. Zo schrijft hij in een blogartikel:

Elke dag dat bitcoin voorop blijft lopen, wordt het minder waarschijnlijk dat een andere cryptocurrency als geld kan concurreren. Dat is niet alleen voor beleggers en degenen die betalingsinfrastructuur bouwen belangrijk, maar ook voor degenen die oplossingen ontwikkelen die de veiligheid van een openbare blockchain benutten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.435,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.461,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.483,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.497,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.523,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.435,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.461,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.483,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.497,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.523,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...