Timo Bult Timo Bult
02/09/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2019 06:00

Bitcoin (BTC) versterkt positie als het geld van het internet door dominantie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) versterkt positie als het geld van het internet door dominantie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De dominantie van bitcoin (BTC) binnen de cryptocurrency-markt wordt elke dag duidelijker. Op dit moment is BTC de enige cryptocurrency uit de top 10 cryptocurrencies die nog boven de 200-dagen moving average (MA) handelt, een belangrijke technische indicator waarmee de trend van de markt bepaald wordt.
De afgelopen periode was voor vrijwel alle cryptocurrencies niet best. Zo dook bitcoin onder de $10.000 en zagen de meeste altcoins flinke dalingen. Ondanks de negatieve koersbewegingen lijkt bitcoin aardig stand te kunnen houden.
Zo handelt het nog steeds ver boven de 200-dagen MA. Deze lijn geeft de gemiddelde BTC prijs van de afgelopen 200 dagen weer en is daarom een belangrijke indicator voor veel analisten. De technische indicator bevindt zich op dit moment rond de $7.500 en bitcoin handelt daar dus nog ver boven.
Afgelopen donderdag was bitcoin cash (BCH) de laatste altcoin uit de top 10 die onder zijn 200-dagen MA dook. Dankzij de matig presterende altcoins, zeker ten opzichte van bitcoin, staat de bitcoin dominantie al langere tijd op een hoog niveau.
Terwijl de bitcoin marktkapitalisatie in maart van dit jaar nog 50% van het totaal uitmaakte, steeg de bitcoin dominantie in de maanden erop gestaag naar steeds hogere niveaus. Uiteindelijk werd bijna de 70% bereikt, een niveau dat voor het laatst in maart 2017 werd gezien.
De constante dominantie die BTC laat zien betekent volgens Arcane Research’s Bendik Norheim Schei dat bitcoin zijn positie als “het geld van het internet” steeds verder versterkt. Zo schrijft hij in een blogartikel:

Elke dag dat bitcoin voorop blijft lopen, wordt het minder waarschijnlijk dat een andere cryptocurrency als geld kan concurreren. Dat is niet alleen voor beleggers en degenen die betalingsinfrastructuur bouwen belangrijk, maar ook voor degenen die oplossingen ontwikkelen die de veiligheid van een openbare blockchain benutten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie