Timo Bult Timo Bult
05/05/2019 08:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2019 08:05

Bitcoin (BTC) vestigt na diepe duik nieuwe yearly high op $5.781

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin (BTC) vormt na diepe duik nieuwe yearly high

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers kruipt met vallen en opstaan steeds dichterbij de psychologische grens op $6.000. Gisteren handelde BTC vrijwel de hele dag sterk boven de $5.700, echter kwam daar in de middag een einde aan.
Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $5.715 waard op Coinbase na 0,95% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. In die afgelopen 24 uur heeft bitcoin echter een flinke schommeling doorgemaakt.
Zo zakte bitcoin onder de $5.700 en vervolgens zelfs onder de $5.600. De cryptocurrency vond op $5.500 support. BTC wist rond 12 uur ‘s nachts weer door de $5.600 heen te breken. Het vestigde vervolgens, voor de derde dag op rij, een nieuwe yearly high op $5.781.
Op dit moment vormt BTC op de 4H-grafiek een stijgend driehoekspatroon. Dit is een bullish signaal gezien de uptrend op dit moment. Op de dagelijkse grafiek zien we dat de Relative Strength Index (RSI) een waarde van 70 weergeeft, wat op het randje van de overbought zone is. Een eventuele nieuwe correctie naar beneden is dan ook niet uitgesloten.
Mocht bitcoin weer door de $5.700 heen zakken, dan zal $5.500 een belangrijke support vormen. Het is echter goed mogelijk dat bitcoin de komende dagen de $6.000 zal gaan testen en dit prijsniveau mogelijk breekt.
Voor nu ziet het er bullish uit. Bitcoin komt stapje voor stapje dichterbij de $6.000. Wel moeten traders oppassen voor correcties zoals we die gisteren zagen. Al met al blijft de trend voor de middellange termijn bullish.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie