Timo Bult Timo Bult
25/10/2020 09:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2020 09:16

Bitcoin (BTC) vestigt nieuw jaarlijks hoogtepunt, bears gooien roet in het eten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vestigt nieuw jaarlijks hoogtepunt, bears gooien roet in het eten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gedurende dit weekend zat de bitcoin (BTC) koers in een lichte opwaartse trend vanaf de support-zone bij $12.700. Vanochtend vroeg maakten de bears een einde aan deze opwaartse beweging en dat ging gepaard met flink wat volatiliteit.

Bitcoin (BTC) hard afgewezen

Het afgelopen etmaal steeg de bitcoin koers vanaf de 50-uurs Moving Average (MA) bij $12.950 tot een high van $13.361. Dit is een nieuw hoogtepunt voor 2020 en is een iets hogere piek dan die van afgelopen donderdag.
Helaas kwamen hier de bears om de hoek kijken. De koers werd afgewezen en zakte zodoende binnen vier uur tijd vanaf de eerdergenoemde high tot een low van $12.900. Daar lijkt bitcoin nu steun te kunnen vinden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin namelijk $13.020 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Op de 4-uurs grafiek is een duidelijk bearish signaal te zien. De Relative Strength Index (RSI) toont daar namelijk een neerwaartse trend, terwijl de koers dus de afgelopen dagen juist in waarde steeg. Dit kan een teken zijn dat de bulls wat kracht aan het verliezen zijn. Bij een correctie zijn er gelukkig nog een aantal prijszones die steun kunnen bieden.
Voor de korte termijn is de eerste support $12.700. Hieronder kan bij $12.500 en vervolgens bij $12.000 steun gevonden worden. Naar boven toe blijft de $12.300 dus het belangrijkste obstakel voor de bulls.

Altcoins zijn stabiel, deze twee stijgen

Het beeld bij de altcoins is enigszins vergelijkbaar met bitcoin, de meeste koersen zijn namelijk stabiel ten opzichte van 24 uur geleden. Ethereum (ETH) zakt een kleine 0,3% in waarde en is nu $409,33 waard. De grootste altcoin blijft hiermee boven de belangrijke prijszone van $400 handelen.
De grootste stijgers zijn op dit moment chainlink (LINK) en litecoin (LTC). LINK stijgt 1,5% in waarde en trekt hiermee weg van de belangrijke weerstandszone bij $10-$11. Litecoin stijgt 1,9% in waarde en is $57,20 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie