Timo Bult Timo Bult
13/04/2021 13:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2021 13:41

Bitcoin (BTC) vliegt naar nieuw hoogtepunt, ripple (XRP) zet weer opvallende stijging neer!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vliegt naar nieuw hoogtepunt, ripple (XRP) zet weer opvallende stijging neer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is weer een mooie dag in cryptoland! Bitcoin (BTC) is uitgebroken en zette een nieuwe all-time high (ATH) neer, en ook ethereum (ETH) bereikt nieuwe hoogtes. Binnen de top 10 zien we ripple (XRP) daarnaast weer opvallen met een forse stijging!

Bitcoin (BTC) stijgt naar nieuw record

Zo’n 24 uur geleden handelde bitcoin nog dicht in de buurt van de $60.000. Een aantal kleine pogingen van de bulls om door te breken werden telkens afgekeurd. Vanochtend rond 10:00 lukte het dan uiteindelijk alsnog. Over de afgelopen 24 uur steeg de prijs van BTC met ongeveer 5% in waarde. Hiermee zet bitcoin een nieuwe ATH neer van $63.273 op crypto exchange Coinbase.

Terwijl bitcoin dus zijn ATH verbetert, valt op dat het handelsvolume nog wat achterblijft. Het volume lijkt al wel iets aan te trekken, maar tot pieken zoals we die in januari en februari zagen is het nog niet gekomen. Daarnaast moet rekening gehouden worden met de Relative Strength Index (RSI) op de dagelijkse grafiek. De RSI is op deze tijdsframe namelijk aangekomen bij een dalende trendlijn die bitcoin sinds begin januari vormt. Een succesvolle uitbraak hierboven zou natuurlijk een goed teken zijn.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $62.700 op Coinbase. De koers zou weerstand kunnen tegenkomen bij de ronde getallen. $63.000 is dus een eerste obstakel. Naar beneden zou de support bij de vorige ATH nu stand moeten houden.

Ethereum (ETH) naar nieuwe ATH, maar ripple (XRP) steelt de show

Net als bitcoin wist ook de grootste altcoin op de markt, ethereum, een nieuw record neer te zetten. De crypto van de smart contract blockchain bereikte op Coinbase een piek van $2.233. Voor echt grote stijgingen moeten we een aantal plekken naar beneden op de ranglijst.

Ripple staat namelijk maar liefst 22,4% in de plus! De cryptocurrency is nu $1,69 waard en lijkt vooral te profiteren van het omslaande sentiment rondom de coin. Daarnaast werd vanochtend bekend dat de CEO en vormalige CEO van Ripple een motie tot verwerping hebben ingediend.

Al met al komt de totale marktkapitalisatie met de stijgingen comfortable boven de $2 biljoen terecht. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $2,16 biljoen waard na een stijging van 3,6%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie