Timo Bult Timo Bult
14/04/2021 08:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2021 08:15

Bitcoin (BTC) vliegt verder omhoog, dogecoin (DOGE) laat weer van zich horen met 80% stijging

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vliegt verder omhoog, dogecoin (DOGE) laat weer van zich horen met 80% stijging

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het feest dat gisteren begon lijkt ook vandaag nog wel even door te gaan! Bitcoin (BTC) vestigde namelijk opnieuw een nieuw prijsrecord. Bij de altcoins zijn daarnaast een aantal enorme stijgers te vinden, waaronder dogecoin (DOGE).

Bitcoin (BTC) piekt bij $65.000

Exact 24 uur geleden brak de bitcoin koers uit boven de $60.000. Sindsdien is de koers verder gestegen. Gedurende het afgelopen etmaal steeg bitcoin 6,4% in waarde. Vanochtend werd een nieuwe all-time high (ATH) gevestigd bij $64.896 op crypto exchange Coinbase.

Kijkend naar de 4-uurs candle van 6 uur vanochtend, toen de nieuwe ATH werd bereikt, is te zien dat dit een punt lijkt te zijn waar een deel van de investeerders wat winst pakte. Zo rond de $64.900 op Coinbase ligt waarschijnlijk dus het eerstvolgende obstakel. Daarbij valt op dat er al wel wat handelsvolume begint te ontwikkelen, maar dat het nog niet zo explosief is zoals we bij vorige uitbraken hebben gezien.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $64.477 op Coinbase.

Deze altcoins zetten spectaculaire stijgingen neer

Voor wat spectaculairdere stijgingen dienen we weer naar de altcoins te kijken. Zo is te zien dat ook ethereum (ETH) twee uur geleden na een stijging van 10% een nieuwe ATH heeft neergezet van gemiddeld $2.397. Ripple (XRP) stijgt opnieuw fors en is na een stijging van 18,8% nu $1,92 waard. Gaat XRP de $2 vandaag aantikken?

Een andere grote stijger is cardano (ADA). De nummer 5 is nu $1,52 waard nadat de prijs met 17,6% in waarde is gestegen. De grootste stijger van de top 10 is echter met afstand dogecoin. De meme coin steeg maar liefst 80% in waarde, en dat in 24 uur tijd! Meer over deze bizarre stijging volgt later op Crypto Insiders.

Een mooie dag dus voor de altcoins. Dat de altcoins het goed doen wordt weerspiegeld in de bitcoin dominantie. BTC verliest namelijk weer flink wat terrein. De marktkapitalisatie van bitcoin maakt nu 53,5% van het totaal uit, een daling van 0,7% ten opzichte van gisteren. Een altcoin seizoen lijkt dus heel erg dichtbij te zijn, als die niet al was begonnen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie